Η ρωσική θωρακισμένη «απάντηση» στο Humvee

Εμφανισιακά θυμίζει κάτι που έρχεται μάλλον από ταινία δράσης επιστημονικής φαντασίας ή ηλεκτρονικό παιχνίδι, ωστόσο το όχημα της ρωσικής ZIL που φαίνεται ικανό να αποτελέσει μια «απάντηση» στο διάσημο αμερικανικό Humvee είναι αληθινό.
Το όχημα, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, αποτελεί αντικείμενο δημοσιευμάτων του Auto Express, του Popular Science και του Foxtrot Alpha, όπου εκθειάζεται ο «φουτουριστικός» σχεδιασμός του, καθώς και οι (φαινομενικά) μεγάλες δυνατότητες μεταφοράς του (δέκα θέσεις, περιλαμβανομένου του οδηγού- περισσότερες από ό,τι στο αμερικανικό Humvee).
Σύμφωνα με το Auto Express, έχει αναφερθεί ότι το όχημα έχει «κλείσει» για χρήση από τον ρωσικό στρατό και βασίζεται στο σασί του αμερικανικού αντίστοιχου ομολόγου του. Από τις δέκα θέσεις, κάποιες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για χρήση όπλων από τους επιβάτες, ενώ ο σχεδιασμός του στο κάτω μέρος φαίνεται να έχει γίνει με σκοπό τη μείωση των επιπτώσεων από την έκρηξη αυτοσχέδιων μηχανισμών ή ναρκών.
Το όχημα είναι ντιζελοκίνητο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η ZIL είναι περισσότερο γνωστή για τα τρακτέρ και τις λιμουζίνες της κατά τη σοβιετική περίοδο. Παράλληλα, στα σχετικά δημοσιεύματα επισημαίνεται ότι, παρά τον φουτουριστικό του σχεδιασμό, αρκετά από τα εξαρτήματά του είναι αρκετά «συμβατικά», ενώ η θωράκισή του, βάσει των εικόνων, εκτιμάται πως είναι μάλλον ελαφριά.
Παρόλα αυτά, υπάρχουν φήμες ότι το ανώνυμο προς το παρόν όχημα ενδεχομένως να αποτελέσει βασικό «εργαλείο» των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στο κοντινό μέλλον, με πολλαπλές εκδοχές και μια σειρά επιπρόσθετων τμημάτων τα οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν και να αφαιρεθούν ταχέως.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.