Η HTC «εισβάλλει» στις actioncams

Στον χώρο των actioncams, όπου φαίνεται να κυριαρχεί η GoPro της Sony εισέρχεται η HTC, ανακοινώνοντας τη RE: μία αδιάβροχη, ευρυγώνια κυλινδρική ψηφιακή κάμερα.
Η RE περιλαμβάνει έναν αισθητήρα που την ενεργοποιεί αυτόματα όταν ο χρήστης τη σηκώνει και χειρισμό μέσω μόνο δύο κουμπιών. Μία εφαρμογή επιτρέπει την ασύρματη σύνδεσή της με smartphones και tablets για ζωντανό streaming (και αναπαραγωγή μετέπειτα) του υλικού που καταγράφεται.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, η HTC υποστηρίζει πως η συσκευή της έχει τη δυνατότητα να «αλλάξει το πρόσωπο της mobile φωτογραφίας».
Η RE, στα 16 ΜΡ, είναι ικανή για καταγραφή βίντεο full high definition 1080p σε κανονική ταχύτητα και στα 720p σε slow motion. Ένα πάτημα κουμπιού στη βάση τραβάει φωτογραφία, ενώ παρατεταμένο τραβάει βίντεο. Ένας διακόπτης στο πλάι επιτρέπει την αλλαγή του video mode μεταξύ κανονικής ταχύτητας, slow motion και time lapse. Δεν διαθέτει οθόνη, αλλά μπορεί να αποθηκεύσει βίντεο σε κάρτα μνήμης SD, να κάνει stream υλικό σε ζωντανό κανάλι YouTube και να στείλει βίντεο σε εφαρμογές Android ή iOS.
Ο φακός καλύπτει οπτικό πεδίο 146 μοιρών, ενώ η συσκευή διαθέτει waterproof rating IPX7, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να καταδυθεί σε νερό βάθους ενός μέτρου για μέχρι και 30 λεπτά. Μέσω της χρήσης ειδικής θήκης αυτό μπορεί να επεκταθεί σε τρία μέτρα για δύο ώρες, ενώ η εταιρεία θα κυκλοφορήσει επίσης αξεσουάρ για τοποθέτησή της σε ποδήλατα, αυτοκίνητα κ.α. Διαθέτει MicroSD slot που επιτρέπει την επέκταση του αποθηκευτικού χώρου (έρχεται με προεγκατεστημένη κάρτα των 8 GB).
Σε δημοσιεύματα του ειδικού Τύπου γίνεται ιδιαίτερη μνεία στον σχεδιασμό της, ο οποίος παραπέμπει σε περισκόπιο ή αναπνευστήρα για άτομα με άσθμα. Οι προπαραγγελίες έχουν ξεκινήσει, στην τιμή των 200 δολαρίων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.