Κάμερα αυτοκινήτου επιτρέπει στους οδηγούς να βλέπουν πίσω από τις γωνίες

Μια νέα τεχνολογία κάμερας αυτοκινήτου παρουσίασε η Ford, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να βλέπει πίσω από τις γωνίες, ακόμα και όταν ο ίδιος «κανονικά» αδυνατεί- βοηθώντας έτσι στη μείωση του στρες και την αποφυγή ατυχημάτων.
Η συγκεκριμένη, split-view κάμερα, δίνει στους οδηγούς εικόνα της κυκλοφορίας και των εμποδίων στον δρόμο που βρίσκονται στη διαδρομή του αυτοκινήτου από τα πλάγια, προβάλλοντας εικόνα 180 μοιρών μπροστά ή πίσω από ένα όχημα.
Παρέχει reali-time video feed από ευρυγώνιους φακούς του ενός megapixel, ενώ μία οθόνη τριών πάνελ βοηθά στην κατανόηση της θέσης και του κινδύνου που συνιστά ένα αντικείμενο. Το split view ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού και απενεργοποιείται αυτόματα όταν η ταχύτητα του οχήματος φτάσει τα 10 χλμ/ ώρα.
Η τεχνολογία αυτή εμφανίστηκε στο 2015 Ford Edge και το 2016 Explorer στις ΗΠΑ και την Κίνα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μικροσκοπικό τηλεσκοπικό jet washer κρατά την εμπρόσθια κάμερα καθαρή- ενώ στην περίπτωση του Explorer υπάρχει ένα και για την οπίσθια.
Στα σχέδια της εταιρείας είναι οι κάμερες αυτές να καταστούν στάνταρ εξοπλισμός σε όλα τα ελαφρά επιβατηγά της οχήματα ως το 2018 στη βόρεια Αμερική, και οι εμπρόσθιες στην πλειονότητα των οχημάτων της στον κόσμο ως το 2020.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.