Κινεζική ομάδα κέρδισε βραβείο gaming πέντε εκατ. δολαρίων

Το πιο επικερδές βραβείο gaming του κόσμου, ύψους πέντε εκατ. δολαρίων, κέρδισε η κινεζική ομάδα NewBee, η οποία συμμετείχε στο τουρνουά The International.
Ειδικότερα, η NewBee κέρδισε στο Dota2 της Valve την επίσης κινεζική Vici Gaming, κατακτώντας την πρώτη θέση.
Το συνολικό ύψος του βραβείου ήταν 10,9 εκατ. δολάρια, με 1,4 εκατ. να πηγαίνουν στην ομάδα που ήρθε δεύτερη και 4,5 εκατ. να διαμοιράζονται στις άλλες 19 ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά, το οποίο ξεκίνησε στις 18 Ιουλίου στο Σιάτλ.
Η δημιουργός, Valve, συνεισέφερε με 1,6 εκατ. στα χρήματα του βραβείου, ωστόσο τα υπόλοιπα συγκεντρώθηκαν από την κοινότητα των εκατομμυρίων παικτών του συγκεκριμένου multiplayer παιχνιδιού για PC, στο οποίο ο κάθε παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο ενός ήρωα με συγκεκριμένες δυνατότητες και πρέπει να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του για να καταστρέψει τον «ancient» της αντίπαλης ομάδας, προστατεύοντας παράλληλα τον δικό του.
Το αρχικό Dota (Defense of the Ancients) είχε ξεκινήσει ως χάρτης- mod του πάλαι ποτέ δημοφιλούς real time strategy της Blizzard, Warcraft 3, αξιοποιώντας τον «μηχανισμό» της χρήσης «ηρώων» στο παιχνίδι. Το παιχνίδι εξελίχθηκε ταχύτατα, προκαλώντας το ενδιαφέρον εκατομμυρίων παικτών ανά τον κόσμο, με την Valve να αγοράζει τα πνευματικά δικαιώματα για να αναπτύξει το sequel, Dota2, που αποτελεί πλέον ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα παιχνιδιού- αντικειμένου των αποκαλούμενων «e-sports» . Βίντεο από ματς του παιχνιδιού δημοσιεύονται online, ενώ η Valve έχει «τρέξει» μια ειδική σειρά για αρχαρίους, για να φέρει νέα άτομα στο παιχνίδι.
Το τουρνουά έλαβε χώρα στο Key Arena του Σιάτλ, με 12.000 θεατές. Επρόκειτο για την τέταρτη χρονιά της διοργάνωσης, και το συνολικό ύψος του βραβείου ήταν το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στην ιστορία των e-sports.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.