Κυκλοφορία Android One κινητών στην Ινδία

Κυκλοφόρησαν στην ινδική αγορά τα πρώτα Android One οικονομικά smartphones. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι συσκευές παρέχουν ένα μικρό σετ χαρακτηριστικών που έχουν καθοριστεί από τη Google, η οποία με τη σειρά της έχει προβεί σε κινήσεις με στόχο τη μείωση του κόστους κατασκευής. Παράλληλα, η εταιρεία συνεργάστηκε με τοπικό δίκτυο για να καταστήσει ευκολότερο και φθηνότερο το κατέβασμα updates για το Android και νέων εφαρμογών.
Ο Σούνταρ Πιτσάι, στέλεχος της Google επιφορτισμένο με την επίβλεψη του Android, δήλωσε στο BBC ότι σκοπός ήταν η ανάπτυξη smartphones υψηλής ποιότητας σε χαμηλή τιμή (η πρώτη «φουρνιά» αναμένεται να ξεκινά από γύρω στις 6.399 ρουπίες, δηλ περίπου 105 δολάρια), με «πρόσβαση σε συνδεσιμότητα, σε κλίμακα σε όλο τον κόσμο».
Στους κατασκευαστές παρέχεται η δυνατότητα επιλογής CPU, GPU, αποθηκευτικού χώρου, μπαταρίας και κάμερας. «Πραγματικά εξοικονομεί πολλή προσπάθεια από πλευράς εύρεσης του κατάλληλου hardware και των απαιτούμενων δοκιμών για να τρέχει το λογισμικό σε αυτό το hardware» σημείωσε.
Κατά τον Πιτσάι, το πρόγραμμα θα επεκταθεί σύντομα σε Ινδονησία, Φιλιππίνες, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Νεπάλ και Σρι Λάνκα. Αν και δεν υπάρχουν σχέδια για λανσάρισμα των συσκευών στη Δύση, ο Πιτσάι δεν το απέκλεισε ως ενδεχόμενο.
Οι πρώτες Android One συσκευές κατασκευάζονται από τις Micromax, Karbonn και Spice. Για να «πιάνουνʼ τα ελάχιστα δυνατά στάνταρ της Google σε όλες τις περιπτώσεις διαθέτουν οθόνη 4,5 ιντσών, 1GB RAM, οπίσθια κάμερα των 5ΜΡ και εμπρόσθια των 2, επεξεργαστή quadcore (της ταϊβανέζικης Mediatek) και τη δυνατότητα να «τρέχουν» την επόμενη έκδοση του Android, που αναμένεται σύντομα. Παράλληλα, διαθέτουν υποδοχή για κάρτα micro-SD, μπαταρία που μπορεί να αντικατασταθεί, ενσωματωμένο ραδιόφωνο και δυνατότητα υποστήριξης δύο καρτών Sim ταυτόχρονα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.