Νέο διαδικτυακό σεμινάριο για τα κινητά τηλέφωνα από τη δράση Saferinternet.gr

H Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr δημιούργησε ένα νέο διαδικτυακό σεμινάριο “webinar” με στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων γύρω από την ορθή, υπεύθυνη και ασφαλή χρήση των κινητών τηλεφώνων, καθώς τα κινητά τηλέφωνα αποτελούν πλέον ένα πολύ διαδεδομένο μέσο για την επικοινωνία μας, αλλά και αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Ειδικότερα, το σεμινάριο με τίτλο «Ορθή και υπεύθυνη χρήση των κινητών τηλεφώνων» διάρκειας 7,5 λεπτών ασχολείται με τα εξής κύρια θέματα: α) βασικοί κανόνες σωστής συμπεριφοράς όταν μιλούμε στο κινητό τηλέφωνο, β) συμβουλές για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων μηνυμάτων ή μηνυμάτων διαφημιστικού χαρακτήρα καθώς και για την παρενόχληση μέσω κινητού τηλεφώνου, γ) θέματα ιδιωτικότητας όσον αφορά στη λήψη και αναπαραγωγή προσωπικών φωτογραφιών ή βίντεο μέσω κινητού τηλεφώνου, δ) συμβουλές για τους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας που διέπουν το υλικό που πολλές φορές «κατεβάζουμε» παράνομα από το κινητό μας τηλέφωνο ή υλικό που μπορεί να αποδειχθεί ακατάλληλο ή επιβλαβές, ε) εντοπισμός του μονοσήμαντου κωδικού ΙΜΕΙ της συσκευής μας για ενημέρωση του παρόχου σε περίπτωση κλοπής. Επίσης, το webinar και υπογραμμίζει τους κινδύνους της οποιασδήποτε συνάντησης με άτομα που δεν γνωρίζουμε στο φυσικό κόσμο, παρα μόνο μέσω του κινητού μας τηλεφώνου.

Μέσα από τα διαδικτυακά της σεμινάρια, η Δράση Saferinternet.gr στοχεύει επίσης και στην περαιτέρω εκπαίδευση των εκπαιδευτικών στα ζητήματα ορθούς χρήσης των διαδραστικών τεχνολογιών, με στόχο τη δημιουργία πολλαπλασιαστικής δράσης μέσα στην τάξη. Το webinar είναι προσβάσιμο στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=b3BxPDFJTNI.
Όλα τα διαδικτυακά σεμινάρια της Δράσης Saferinternet.gr είναι διαθέσιμα στην διεύθυνση: http://www.saferinternet.gr/index.php?objId=Category260&parentobjId=Page15 καθώς και στο ειδικό κανάλι της Δράσης στο YouTube http://www.youtube.com/SaferinternetGreece.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.