Πρεμιέρα στην αγορά για τα smartphones της Samsung με Tizen

Το λανσάρισμα του Samsung Z1, που διαθέτει λειτουργικό Tizen, στην Ινδία, ανακοίνωσε η Samsung. Πρόκειται για την πρώτη συσκευή της εταιρείας με Tizen που διατίθεται προς πώληση, και, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, απευθύνεται σε εκατομμύρια πιθανών χρηστών στη χώρα, προσφέροντας «αποκλειστικά οφέλη για τοπικά στοχευμένες ψυχαγωγικές εφαρμογές και ένα απλό interface χρήστη το οποίο καθιστά τη φορητότητα ευκολότερη και πιο διασκεδαστική, ακόμα και για αρχάριους χρήστες smartphone».
Το Ζ1 βασίζεται στην «ελαφριά» πλατφόρμα Tizen και παρέχει μικρούς χρόνους boot-αρίσματος και γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές, καθώς και βελτιωμένη web-performance για να ανταποκρίνεται στα δεδομένα χρηστών με περιορισμένες δυνατότητες data usage. Επίσης, όπως τονίζει η εταιρεία, διαθέτει υψηλές επιδόσεις μπαταρίας και ένα Ultra Power Saving Mode, για να «διασφαλίζει ότι οι χρήστες θα μπορούν πάντα να παραμείνουν συνδεδεμένοι, ακόμα και στα ελάχιστα επίπεδα μπαταρίας».
Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται επεξεργαστής 1,2 GHz dual-core, 768 ΜΒ RAM και 4 GB εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος, επεκτάσιμος στα 64 GB με κάρτα microSD. Η συσκευή διαθέτει dual sim support και μπαταρία μακράς διαρκείας 1500mAh που επιτρέπει επτά ώες συνεχούς βίντεο και οκτώ ώρες χρόνου ομιλίας. Η οθόνη είναι των τεσσάρων ιντσών, WVGA PLS και υπάρχει οπίσθια κάμερα των 3,1 megapixel, καθώς και εμπρόσθια VGA με auto face detect.
Η Samsung πρόκειται να λανσάρει ένα δωρεάν ψυχαγωγικό πακέτο, το «Joy Box», για να παρέχει στους χρήστες πρόσβαση σε μουσική, τηλεόραση και ταινίες, ενώ παράλληλα θα παρέχεται δωρεάν πρόσβαση σε υλικό που είναι διαθέσιμο στο Club Samsung. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί σε χαρακτηριστικά εκτάκτου ανάγκης, όπως μία εύχρηστη λειτουργία SOS, που ενεργοποιείται με το πάτημα του power button τέσσερις φορές για την αποστολή ενός μηνύματος για βοήθεια στις βασικές επαφές του χρήστη, ενώ παράλληλα ανιχνεύεται η θέση του για την παροχή συνδρομής.
Το Ζ1 διαθέτει επίσης ενσωματωμένη προστασία antivirus: κάθε εφαρμογή που εγκαθίσταται ελέγχεται για ιούς, όπως και τα email ή τα SMS (ή άλλα γραπτά μηνύματα) που λαμβάνονται. Εάν ανιχνευθεί κάτι τέτοιο, ο χρήστης ενημερώνεται ώστε να διαγράψει το μήνυμα χωρίς να το ανοίξει.
Η τιμή του, σύμφωνα με την εταιρεία, ανέρχεται στις 5.700 ρουπίες (περίπου 78 ευρώ) και η διάθεσή του ξεκίνησε την Τετάρτη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.