Πώς θα ειδοποιείτε τους φίλους σας στο Facebook ότι είστε καλά

Ο έλεγχος ασφάλειας του Facebook ενεργοποιείται όταν η υπηρεσία διακρίνει ότι το εκάστοτε μέλος του βρίσκεται κοντά σε σημείο όπου συνέβη κάποια φυσική καταστροφή ή άλλη μαζική επίθεση («ανθρώπινες καταστροφές») -εάν η Τοποθεσία αναφέρεται στο προφίλ του χρήστη, στις περιοχές που αναφέρονται αυτόματα όταν χρησιμοποιεί την λειτουργία Nearby Friends ή την πόλη από την οποία εμφανίζεται ότι έχει πρόσβαση (από πού συνδέεστε). Προφανής προϋπόθεση, η σύνδεση στο Ίντερνετ.

Η υπηρεσία «Φίλοι Κοντά» του Facebook χρησιμοποιείται μέσω smartphone -iPhone ή Android. Ο χρήστης καλείται να ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες τοποθεσίας στο τηλέφωνό του, και στην συνέχεια την υπηρεσία «Φίλοι Κοντά» -προσωρινά ή μόνιμα- και μάλιστα με την ακριβή θέση του σε χάρτη. Ακόμα, ο χρήστης μπορεί να ενεργοποιήσει τις αυτόματες ειδοποιήσεις, τις λεγόμενες ειδοποιήσεις push για να ενημερώνονται οι φίλοι του αυτόματα όταν βρεθούν κοντά του. Για να ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσει push, ο χρήστης πρέπει να μεταβεί στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου του και να επιτρέψει στο app του Facebook τις ειδοποιήσεις αυτές.

Εάν ο χρήστης λάβει ειδοποίηση που του ζητά να δηλώσει εάν είναι ασφαλής, χωρίς ωστόσο να βρίσκεται στην περιοχή, μπορεί να το δηλώσει. Διαφορετικά, μπορεί να δηλώσει «Είμαι ασφαλής», και αυτόματα οι φίλοι του θα λάβουν την σχετική ενημέρωση. Οι φίλοι μπορούν να δουν ποιοι φίλοι τους έχουν κάνει αντίστοιχη δήλωση -και ποιοι όχι, αν και δεν είναι φανερό εάν το γεγονός ότι δεν έχουν δηλώσει ασφαλείς δεν μπορεί να σημαίνει αυτομάτως το αντίθετο, καθώς μπορεί να μην έχουν πρόσβαση στο δίκτυο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.