Σημαντικά προβλήματα σε πολλές εταιρείες λόγω προβλήματος σε δορυφόρους GPS

Σειρά εταιρειών αντιμετώπισαν «μπαράζ» προβλημάτων στα συστήματά τους, εξαιτίας λάθος μετάδοσης του χρόνου από 15 δορυφόρους GPS, σύμφωνα με την εταιρεία Chronos, του χώρου του time-monitoring.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η εταιρεία είχε παρατηρήσει τα προβλήματα από την προηγούμενη εβδομάδα, αφού αντιλήφθηκε πως κάποια σήματα χρόνου GPS ήταν «εκτός» 13 μικροδευτερόλεπτα. Μια τέτοια ανακρίβεια θεωρείται σοβαρή, και αρκετοί πελάτες της Chronos αντιμετώπισαν 12 ώρες προβλημάτων. Επίσης, στα εν λόγω προβλήματα αποδόθηκαν επίσης «αναταραχές» στις ραδιοφωνικές εκπομπές του BBC.
Σύμφωνα με την αμερικανική πολεμική αεροπορία, η οποία διαχειρίζεται το δορυφορικό δίκτυο GPS, τα προβλήματα άρχισαν όταν αποσύρθηκε ένας δορυφόρος, ο SVN 23. Εκπρόσωπος της αεροπορίας είπε ότι το λάθος προωθήθηκε στους δορυφόρους εξαιτίας λογισμικού εδάφους.
Ο καθηγητής Τσαρλς Κάρι, διευθύνων σύμβουλος της Chronos, είπε ο υπεύθυνος υποστήριξης της εταιρείας κλήθηκε τα ξημερώματα, και διαπίστωσε περίπου «12 ώρες προβλημάτων».
Τα δεδομένα μιας τηλεφωνικής κλήσης, για παράδειγμα, συγχρονίζονται βάσει χρόνου, όπως αναφέρεται από δορυφορικά σήματα GPS. Το σήμα αυτό παρακολουθείται συνεχώς για ακρίβεια. Όταν έγινε αντιληπτό το λάθος, 12 μικροδευτερολέπτων, είχε ως αποτέλεσμα ενεργοποίηση χιλιάδων προειδοποιήσεων συστημάτων σε διάφορες εταιρείες, με το πρόβλημα των ενημερώσεων/ συναγερμών αυτών να κλιμακώνεται.
Όπως έχει ανακοινωθεί, το πρόβλημα έχει διορθωθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.