Συμφωνία Yahoo-Mozilla για «πρωτοκαθεδρία» στις αναζητήσεις στον Firefox

Πενταετή στρατηγική συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας το Yahoo καθίσταται η default επιλογή για αναζητήσεις του Firefox στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες η Yahoo.Inc και η Mozilla Corporation.
Η συμφωνία επίσης παρέχει πλαίσιο για τη διερεύνηση μελλοντικών ενσωματώσεων προϊόντων και ευκαιρίες διανομής σε άλλες αγορές. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τη σημαντικότερη συνεργασία για τη Yahoo μέσα σε πέντε χρόνια. Στο πλαίσιό της, θα παρουσιάσει μία «βελτιωμένη εμπειρία αναζήτησης για τους χρήστες του Firefox στις ΗΠΑ, η οποία προορίζεται να λανσαριστεί τον Δεκέμβριο. Περιλαμβάνει έναν καθαρό, μοντέρνο και εμβυθιστικό σχεδιασμό που έλαβε υπόψιν του πληροφορίες από την ομάδα της Mozilla».
«Χαιρόμαστε που συνεργαζόμαστε με τη Μozilla. Η Mozilla είναι ηγέτης στη βιομηχανία ο οποίος εμπνέει, ο οποίος βάζει πρώτα τους χρήστες και επικεντρώνεται στη δημιουργία προοδευτικών, ενδιαφερόντων εμπειριών. Είμαστε περήφανοι που μας επέλεξαν ως τον μακροπρόθεσμο συνεργάτη τους στις αναζητήσεις, και δεν μπορώ να περιμένω να δω τι καινοτομίες θα δημιουργήσουμε μαζί» δήλωσε η Μαρίζα Μάγιερ, διευθύνουσα σύμβουλος της Yahoo. «Στη Yahoo πιστεύουμε βαθύτατα στις αναζητήσεις- είναι ένας τομέας επένδυσης, ευκαιρίας και ανάπτυξης για εμάς. Αυτή η συνεργασία βοηθά να επεκταθούμε στην αναζήτηση και επίσης μας δίνει μια ευκαιρία να συνεργαστούμε στενά με τη Mozilla για να βρούμε τρόπους να καινοτομούμε ευρύτερα στις αναζητήσεις, τις επικοινωνίες και το ψηφιακό περιεχόμενο».
Σε ανάρτησή του στο blog της Mozilla ο Κρις Μπερντ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σημειώνει ότι το Google ήταν το default στις παγκόσμιες αναζητήσεις στον Firefox από το 2004: «η συμφωνία μας ήταν να ανανεωθεί φέτος, και το χρησιμοποιήσαμε ως ευκαιρία να επανεξετάσουμε της στρατηγική ανταγωνισμού μας και να εξερευνήσουμε τις επιλογές μας».
Ο Μπερντ υπογραμμίζει ότι λαμβάνει τέλος η πρακτική της χρήσης ενός μεμονωμένου default παγκόσμιου search provider. «Υιοθετούμε μια πιο τοπική και πιο ευέλικτη προσέγγιση για να αυξήσουμε τις επιλογές και την καινοτομία στο Web, με νέες, επεκτεινόμενες συνεργασίες ανά χώρα».
Στις ΗΠΑ το Yahoo Search καθίσταται το default εργαλείο αναζήτησης (σημειώνεται πως το Google, το Bing, το DuckDuckGo, το eBay, το Amazon, το Twitter και η Wikipedia θα συνεχίσουν να προσφέρονται ως εναλλακτικές επιλογές αναζήτησης.
Όσον αφορά στη Ρωσία, default θα είναι το Yandex Search (εναλλακτικές: Google, DuckDuckGo, OZON.ru, Price.ru, Mail.ru, Wikipedia). Στην Κίνα συνεχίζει να είναι default το Baidu.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.