Τίτλοι τέλους για το Zune της Microsoft

Το τέλος της μουσικής υπηρεσίας Zune ανακοίνωσε η Microsoft. Υπενθυμίζεται ότι τα Zune players και η αντίστοιχη ψηφιακή μουσική υπηρεσία είχαν λανσαριστεί το 2006, αποσκοπώντας σε μια «απάντηση» στο iPod και το iTunes. Ωστόσο, ουδέποτε σημείωσαν επιτυχία, και το σχετικό hardware έπαψε να παράγεται το 2011.

Την Κυριακή τερματίστηκε η λειτουργία της υπηρεσίας download και streaming μουσικής. Τα υπάρχοντα Zune players θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως MP3 players, αλλά δεν θα υπάρχει πλέον η δυνατότητα streaming μουσικής, με τη Microsoft να ανακοινώνει πως οι τελευταίοι συνδρομητές θα μεταφερθούν στη μουσική πλατφόρμα Groove.

H εταιρεία συνεχίζει να προωθεί τις δικές της μουσικές υπηρεσίες, ωστόσο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, δεν επιδιώκει να πάρει «μέρος της πίτας» του iTunes, επιλέγοντας αντ’ αυτού να επικεντρωθεί στο Groove.

Σημειώνεται ότι βασικός λόγος για τον οποίο θεωρείται πως το Zune δεν «έπιασε» είναι το ότι η Apple βρισκόταν ήδη μπροστά όταν η εν λόγω υπηρεσία και οι συσκευές της μπήκαν στην «κούρσα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.