Τεχνολογία για ταχύτατο Wi-Fi από τη Samsung

Την ανάπτυξη τεχνολογίας Wi-Fi 60GHz, που επιτρέπει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων μέχρι 4,6 Gbps (575 MB per second)- πέντε φορές ταχύτερα από τα 866 Mbps (108 MB per second), τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα για υπάρχουσες καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές, ανακοίνωσε η Samsung Electronics.
Ως αποτέλεσμα, μία ταινία μεγέθους ενός GB θα χρειάζεται λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα για να μεταδοθεί μεταξύ συσκευών, ενώ μη συμπιεσμένα βίντεο high-definition θα μπορούν εύκολα να γίνουν streamed από φορητές συσκευές σε τηλεοράσεις μέσα σε πραγματικό χρόνο, χωρίς καθυστερήσεις.
«Η Samsung ξεπέρασε επιτυχώς τα όρια για την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας Wi-fi 60GHz millimeter-wave band και ανυπομονεί να εμπορευματοποιήσει αυτή την καινοτόμα τεχνολογία» δήλωσε ο Κιμ Τσανγκ Γιονγκ, επικεφαλής του DMC R&D Center της εταιρείας. «Νέες και καινοτόμες αλλαγές περιμένουν τις συσκευές επόμενης γενιάς της Samsung, ενώ νέες πιθανότητες έχουν ανοίξει για τη μελλοντική ανάπτυξη τεχνολογίας Wi-Fi».
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, εν αντιθέσει με τις υπάρχουσες τεχνολογίες Wi-Fi των 2,4 GHz και 5 GHz, η τεχνολογίας 802.11ad standard 60GHz διατηρεί τη μέγιστη ταχύτητα εξαφανίζοντας την co-channel παρεμβολή, ανεξαρτήτως του αριθμού των συσκευών που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, η νέα τεχνολογία της εταιρείας εξαφανίζει το κενό μεταξύ της θεωρητικής και της πραγματικής ταχύτητας, και «παρουσιάζει πραγματική ταχύτητα που είναι πάνω από 10 φορές μεγαλύτερη από αυτήν των τεχνολογιών 2,4GHz και 5GHz».
Μέχρι τώρα υπήρχαν εμπόδια στην εμπορική εκμετάλλευση της εν λόγω τεχνολογίας, καθώς τα millimeter waves (χιλιοστομετρικά κύματα) που ταξιδεύουν μέσω line-of-sight παρουσίαζαν χαρακτηριστικά χαμηλής διείσδυσης και ήταν επιρρεπή στο να χάνουν τον δρόμο τους, με αποτέλεσμα κακό σήμα και επιδόσεις. Αξιοποιώντας πρωτοποριακό σχεδιασμό κυκλωμάτων και τεχνολογίες modem υψηλών επιδόσεων και αναπτύσσοντας μια ειδική κεραία, η εταιρεία υποστηρίζει ότι ήταν σε θέση να επιτύχει εμπορικά εκμεταλλεύσιμη τεχνολογία Wi-Fi βέλτιστης ποιότητας.
Επίσης, η Samsung βελτίωσε τη συνολική ποιότητα του σήματος αναπτύσσοντας – κατά τα λεγόμενά της- την πρώτη τεχνολογία micro beam-forming control, που βελτιστοποιεί τις επιδόσεις μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, σε περίπτωση μεταβολών στο περιβάλλον, ενώ επίσης ανέπτυξε την πρώτη μέθοδο στον κόσμο που επιτρέπει σε πολλαπλές συσκευές να συνδέονται ταυτόχρονα σε ένα δίκτυο.
Όπως σημειώνεται, η εμπορική εκμετάλλευση της τεχνολογίας αναμένεται να αρχίσει νωρίς μέσα στο επόμενο έτος, με την εταιρεία να σχεδιάζει να τη χρησιμοποιήσει σε ένα μεγάλο εύρος προϊόντων, από audio visual και ιατρικές συσκευές μέχρι εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών. Επίσης, η εν λόγω τεχνολογία αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στη δουλειά που γίνεται στο πλαίσιο του Samsung Smart Home καθώς και σε άλλες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το Internet of Things.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.