Τζιχαντιστές εναντίον Twitter

Υποστηρικτές του ISIS/ Ισλαμικού Κράτους απείλησαν εργαζομένους του Twitter- συμπεριλαμβανομένου του συνιδρυτή, Τζακ Ντόρσεϊ – με θάνατο, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στην πρακτική της δημοφιλούς υπηρεσίας να μπλοκάρει λογαριασμούς οι οποίοι συνδέονται με την οργάνωση.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, σε post που ανέβηκε στην ιστοσελίδα διαμοιρασμού φωτογραφιών JustPaste.it, η οργάνωση απειλεί το Twitter ότι «ο εικονικός σας πόλεμος εναντίον μας θα προκαλέσει πραγματικό πόλεμο εναντίον σας».

Παράλληλα, προειδοποιεί τον Ντόρσεϊ και τους εργαζομένους ότι «έχουν γίνει στόχος των στρατιωτών του Χαλιφάτου και των υποστηρικτών του που βρίσκονται ανάμεσά σας».
«Αρχίσατε αυτόν τον αποτυχημένο πόλεμο…σας είπαμε από την αρχή ότι δεν είναι δικός σας πόλεμος, αλλά δεν το καταλάβατε και συνεχίσατε να κλείνετε τους λογαριασμούς μας στο Twitter, αλλά πάντα επιστρέφουμε. Αλλά όταν έρθουν τα λιοντάρια και σας πάρουν τη ζωή, δεν θα επιστρέψετε σε αυτήν».
Οι κανόνες χρήσης του Twitter απαγορεύουν ξεκάθαρα άμεσες και συγκεκριμένες απειλές βίας εναντίον άλλων, και η εταιρεία έχει ακολουθήσει το παράδειγμα του YouTube όσον αφορά στο μπλοκάρισμα λογαριασμών που σχετίζονται με το ISIS, με τη συνδρομή αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.

Όταν εντοπιστεί κάποιος χρήστης που σχετίζεται με την οργάνωση, αναλαμβάνεται δράση για απομάκρυνσή του.
Εκπρόσωπος του Twitter δήλωσε στο Buzzfeed ότι η ομάδα ασφαλείας διερευνά το κατά πόσο έχουν βάση αυτές οι απειλές, σε συνεργασία με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.