Τηλεχειρισμός ρομπότ μέσω οθόνης αφής

Ένα πρωτοποριακό «καθολικό» σύστημα χειρισμού για τη σειρά ρομπότ άμυνας και ασφαλείας της ανέπτυξε η iRobot.
Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, το εν λόγω σύστημα θα δώσει στους χειριστές δυνατότητες άνευ προηγουμένου, καθώς αξιοποιεί τεχνολογία οθόνης αφής και «τρέχει» μια Android-based εφαρμογή που τυποποιεί τον έλεγχο κάθε ρομπότ της «οικογένειας» μη επανδρωμένων οχημάτων της iRobot. Το uPoint MRC, όπως τονίζεται, απλοποιεί τον χειρισμό, περιλαμβανομένων δραστηριοτήτων όπως η οδήγηση, ο χειρισμός αντικειμένων και η επιθεώρηση, επιτρέποντας στους χειριστές να επικεντρώνονται περισσότερο στην αποστολή.
«Η επιτυχία ενός χειριστή ρομπότ κατά τη διάρκεια κρίσιμων επιχειρήσεων βασίζεται στον ακριβή και αξιόπιστο έλεγχο, οπότε το interface πρέπει να είναι διαισθητικό/ ενστικτώδες» σημειώνει ο Φρανκ Γουΐλσον, στέλεχος της εταιρείας. «Το uPoint MRC αυξάνει την αποτελεσματικότητα στην αποστολή μειώνοντας τον χρόνο εκπαίδευσης και αυξάνοντας την ευκολία χρήσης. Με το uPoint δείχνετε και το ρομπότ πηγαίνει».
Το σύστημα είναι συμβατό με ένα εύρος ειδικά σχεδιασμένων για υψηλή αντοχή και καταναλωτικών Android-based tablets. To uPoint MRC περιλαμβάνει ένα εικονικό joystick, ειδικές γραμμές «πρόγνωσης» πορείας που βοηθούν τον χειριστή να κινηθεί σε «δύσκολα» σημεία, αυτόνομα modes οδήγησης, απλοποιημένο χειρισμό αντικειμένων μέσω άμεσου ελέγχου ρομποτικού βραχίονα σε ένα εικονικό μοντέλο, διαμοιρασμό δεδομένων με άλλα μέλη της ομάδας ή παρατηρητές, ευκολία μετάβασης από ρομπότ σε ρομπότ (εάν στην περιοχή βρίσκονται και άλλα) και ευκολία διεξαγωγής και άλλων εργασιών από τη συσκευή (emails κ.α.). Επίσης, το σύστημα ενσωματώνει και το uPoint Robot Radio, που παρέχει βελτιωμένες δυνατότητες τηλεπικοινωνιών και «έξυπνη» δικτύωση.
Η διάθεση του συστήματος αναμένεται να αρχίσει το δεύτερο τρίμηνο του 2015.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.