360° βίντεο πάνω από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας

Θα περίμενε κανείς να έχουν χρώμα τα κτήρια στην Πιονγιάνγκ;

Μπορεί η ζωή και οι πολιτικές τακτικές στη Βόρεια Κορέα να είναι στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, αναρωτήθηκε ποτέ κανείς πώς είναι ο τόπος αυτός από ψηλά; Και μάλιστα, θα περίμενε κανείς να δει χρώμα στα κτήρια;

Ο Άραμ Παν, φωτογράφος από τη Σιγκαπούρη, πέταξε πάνω από τη Βόρεια Κορέα και κατέγραψε εικόνες και βίντεο με την 360° κάμερά του.

Η πανοραμική άποψη της Πιονγιάνγκ δείχνει κτήρια υπό κατασκευή, αλλά και άλλα ψηλά τσιμεντένια και άχρωμα. Εντύπωση, όμως, προκαλεί το γεγονός πως υπάρχουν και κτήρια με χρώμα, σε παστέλ αποχρώσεις.

Εκτιμάται ότι αυτά δεν κατοικούνται ή αν κατοικούνται, θα είναι από την πολιτική ελίτ, αλλά δεν παύουν να προκαλούν αίσθηση, καθώς δύσκολα θα περίμενε κανείς να δει κάτι τέτοιο στην πόλη αυτή.

Ο Άραμ Παν δήλωσε πως το πρώτο του ταξίδι στη Βόρεια Κορέα το πραγματοποίησε τον Αύγουστο του 2013 και του τράβηξε την προσοχή, καθώς είδε μια πλευρά της ζωής, η οποία δεν ενδιέφερε πολλούς. «Αυτό που συνέβαινε είναι η καθημερινή ζωή και φαινόταν να χάνεται από τις διηγήσεις ότι αυτό το μέρος είναι τρομακτικό. Έτσι, αποφάσισα να ξεκινήσω να δείχνω στους ανθρώπους όσα βλέπω».

Παρά τα αρχικά προβλήματα που αντιμετώπισε από τις αρχές και τα οποία προέκυπταν από θέμα ασφάλειας ζωής, ο φωτογράφος κατάφερε να πάρει τη σχετική άδεια πτήσης.

«Οι βορειοκορεάτες είναι περήφανοι για τον τόπο τους και συζητούσαν μαζί μου για το τι μου άρεσε από τις λήψεις. Μια δυο φωτογραφίες διαγράφηκαν, αλλά ακόμη και αυτός που τις διέγραψε, συμμετείχε έντονα στη συζήτηση».

Ο φωτογράφος εξηγεί ότι είναι λίγα αυτά που οι αρχές δεν επιτρέπουν να φωτογραφίζονται και αφορούν κυρίως τους στρατιώτες εν ώρα εργασίας.

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.