Αδιάλειπτη επικοινωνία για όλους και καλή λειτουργία των δικτύων

Η Vodafone συνέχισε, και μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας και ως και σήμερα να επενδύει με συνέπεια στις υποδομές της και διασφαλίζει την ποιότητα των δικτύων και τη δυναμική αύξηση της χωρητικότητάς τους, ώστε να μπορούν να εξυπηρετήσουν τουλάχιστον διπλάσια σε σχέση με το σύνηθες.

Επιπλέον, λαμβάνει μέριμνα για μέτρα καλύτερης λειτουργίας του δικτύου της, ώστε να προστατεύσει τους καταναλωτές από τυχόν συμφορήσεις, που έχουν ως αποτέλεσμα το καλύτερο και ταχύτερο video streaming, και την αδιάλειπτη πρόσβαση των πολιτών στην τηλεκπαίδευση και την ψυχαγωγία.

Και θέτει σε αυξημένη ετοιμότητα τις ομάδες δικτύου ώστε να παρεμβαίνουν άμεσα, όπου αυτό χρειάζεται.

Επιπλέον, σήμερα με στόχο την βέλτιστη συνδυαστική χρήση του δικτύου κινητής και σταθερής από τους πελάτες συνδυαστικών προγραμμάτων Vodafone, παρέχει δωρεάν 30GB data για χρήση στο κινητό δίκτυο.

Εξυπηρέτηση των πελατών, προστατεύοντας τους ανθρώπους της Vodafone από την πανδημία

Πάντοτε με ασφάλεια τόσο για τους πελάτες της Vodafone όσο και για τους ίδιους, οι άνθρωποι της Vodafone παραμένουν στην πρώτη γραμμή για να κρατήσουν τα καταστήματά της ανοικτά σε όλη την Ελλάδα, τα τηλεφωνικά κέντρα σε πλήρη λειτουργία, καθώς και τις τεχνικές ομάδες σε ετοιμότητα για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες μας στο σπίτι και την επιχείρηση.

Τα καταστήματα Vodafone, σύμφωνα με τις αποφάσεις και τα νέα μέτρα της Πολιτείας παραμένουν ανοιχτά για την εξυπηρέτηση βασικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, καθώς και για επισκευές ή αντικαταστάσεις συσκευών. Επίσης, μέσα από το δίκτυο καταστημάτων της Vodafone συνεχίζεται κανονικά η διανομή φοιτητικών ταυτοτήτων, αλλά και των καρτών αιμοδοσίας.

Η εξυπηρέτηση εντός των καταστημάτων πραγματοποιείται, τηρώντας τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας που επιβάλει η πολιτεία για την ασφάλεια τόσο των πελατών όσο και των εργαζομένων. Οι πωλήσεις συσκευών συνεχίζονται στο Vodafone eShop, όπου και η Ομάδα Ready μπορεί να καθοδηγήσει τους καταναλωτές μέσα από το Virtual Shop. Επιπλέον, ενισχύεται η διαθεσιμότητα των τεχνικών πεδίου, καθώς και της τεχνικής υποστήριξης.

Παράλληλα, σχεδόν το 80% των εργαζόμενων της εταιρείας από το σύνολο όσων θα εργάζονταν στο γραφείο υπό κανονικές συνθήκες συνεχίζουν να εργάζονται σήμερα από το σπίτι τους με ασφάλεια.

Στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Σεβόμενη τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο παραγωγικός κορμός της χώρας, η Vodafone συνεχίζει να στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να συμβάλλει στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό, παρέχοντας δωρεάν για τρεις μήνες το OneNet Cloud Call Center, τις λύσεις Vodafone IoT και τις υπηρεσίες Vodafone Business Online.

Ειδικότερα, προσφέρονται στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για 3 μήνες δωρεάν, χωρίς αρχική επένδυση από την πλευρά τους, όλες οι λύσεις Vodafone IoT, οι οποίες μπορούν να συμβάλουν σε αύξηση πωλήσεων, μεγαλύτερη ευελιξία και μείωση κόστους, και να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να γίνουν πιο ανθεκτικές σήμερα και αύριο.

Ακόμη, το Vodafone Business παρέχει δωρεάν για 3 μήνες το Τηλεφωνικό Κέντρο στο Cloud μέσω του Vodafone One Net, αλλά και τις υπηρεσίες Business Online που περιλαμβάνουν ολοκληρωμένα εργαλεία για το ψηφιακό τους άλμα, χωρίς αρχική επένδυση, όπως νέες υπηρεσίες δημιουργίας website και e-shop, κατασκευή business σελίδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και υποστήριξη σε καμπάνιες ή διαφήμιση στα social media.

Στο μεταξύ, τα αιτήματα των εταιρικών πελατών για αναβάθμιση των συνδέσεων ίντερνετ για την υποστήριξη της τηλεργασίας έχουν προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση πελατών της Vodafone.

Επιπλέον, εξυπηρετεί άμεσα και κατά προτεραιότητα τις αναβαθμίσεις συνδέσεων των επιχειρήσεων για την υποστήριξη της εργασίας από απόσταση.

Κοντά στην Πολιτεία

Από την πρώτη στιγμή της υγειονομικής κρίσης, η Vodafone παρείχε κάθε βοήθεια που ζητήθηκε από την Ελληνική πολιτεία για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, όπως η δημιουργία και υποστήριξη του 13033, η ψηφιακή διασύνδεση τις υπηρεσίες ψηφιακής διακυβέρνησης και η υποστήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και των λειτουργών του.

Επίσης, η Vodafone στηρίζει δημόσιες αρχές στην Ευρώπη στην προσπάθειά τους να προβλέψουν και να ελαχιστοποιήσουν την εξάπλωση του ιού, με τη χρήση πλήρως ανωνυμοποιημένων Big Data. Σε πολλές χώρες, τα data analytics βοήθησαν ιδιαίτερα τα επιδημιολογικά μοντέλα και υποστήριξαν την κατάλληλη λήψη αποφάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρώπη διαθέτει παγκοσμίως το πιο αυστηρό πλαίσιο προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διασφαλίζει ότι δεν θα μπορεί να γίνει κακή χρήση τέτοιων τεχνολογιών από κανέναν.

Ακόμα, το Ίδρυμα Vodafone έφερε και διαθέτει στην Ελλάδα το DreamLab, μια δωρεάν mobile εφαρμογή, που έρχεται να συμβάλει στην επιτάχυνση της επιστημονικής έρευνας για τον κορωνοϊό SARS-CoV-2, και ενθαρρύνει όλους να συμμετέχουμε στη συλλογική προσπάθεια για την καταπολέμηση της πανδημίας, καθώς όσοι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή κάθε βράδυ, τόσο πιο γρήγορα μπορεί να βρεθεί μια πιθανή θεραπεία.

Το DreamLab αποτελεί παγκόσμια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Vodafone, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Imperial College London και στοχεύει στην ανακάλυψη αντιικών ιδιοτήτων σε υφιστάμενα φάρμακα και σε τροφές για την καλύτερη αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού.

Η εφαρμογή DreamLab είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους κατόχους smartphone να γίνουν μέλη αυτής της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ακολουθώντας τρία απλά βήματα: Ο χρήστης κατεβάζει την εφαρμογή, φορτίζει το κινητό του, ενώ είναι συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, και πηγαίνει για ύπνο αφήνοντας το DreamLab να υποστηρίζει σημαντικές έρευνες στον τομέα της υγείας.

Με τον τρόπο αυτό, το ερευνητικό έργο “Corona – ΑΙ” του Imperial College London συνδυάζει την τεχνητή νοημοσύνη με την υπολογιστική ισχύ των smartphone που βρίσκονται σε αδράνεια. Έτσι, δημιουργείται ένα δίκτυο που τροφοδοτεί έναν εικονικό υπερυπολογιστή, ικανό να επεξεργάζεται δισεκατομμύρια υπολογισμούς, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο που απαιτείται για την ανάλυση του τεράστιου όγκου των υφιστάμενων δεδομένων για την ασθένεια.

Μάλιστα, oι επιστήμονες του Imperial College London πιστεύουν ότι εάν 100.000 χρήστες χρησιμοποιήσουν το DreamLab επί 6 ώρες κάθε βράδυ για 3 μήνες, θα μπορέσει να ολοκληρωθεί σημαντικό μέρος της έρευνας, όταν μόνο με τους υπερυπολογιστές του Imperial θα χρειαζόταν ένας χρόνος προκειμένου να υλοποιηθεί το αντίστοιχο ερευνητικό έργο.

Δίπλα στους νέους και την εκπαιδευτική διαδικασία

Η Vodafone στηρίζει την εκπαίδευση όλων των νέων από το σπίτι και, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, συνεχίζει να παρέχει δωρεάν πρόσβαση στο κινητό της δίκτυο στις εκπαιδευτικές πλατφόρμες για νέους και παιδιά, εξασφαλίζοντας ότι όλοι οι μαθητές της χώρας θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση. Είναι ενδεικτικό ότι την Άνοιξη του 2020 το δίκτυο της Vodafone έφτασε να εξυπηρετεί σχεδόν 1,5 εκατ. μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Παράλληλα, συμβάλλει στην ουσιαστική και δημιουργική απασχόληση των παιδιών στις συνθήκες της πανδημίας και του περιορισμού στηρίζοντας την περαιτέρω ανάπτυξη των εξωσχολικών δραστηριοτήτων και των ψηφιακών δεξιοτήτων των εφήβων, μέσα από το πρόγραμμα του Ιδρύματος Vodafone Generation Next, που εμπλουτίζεται συνεχώς και παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και την επιστήμη για όλους.

Το πρόγραμμα του Ιδρύματος Vodafone Generation Next επιστρέφει ανανεωμένο για να στηρίξει όλους τους νέους της Ελλάδας στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων, με ελεύθερη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες και την επιστήμη για όλους, εξωσχολικά STEM Labs σε νέες περιοχές της χώρας και με μια σειρά virtual εκπαιδεύσεων για καθηγητές, και ανακοινώνει τον νέο πανελλήνιο διαγωνισμό Generation Next, καλώντας όλους τους εφήβους να επισκεφτούν την ψηφιακή πλατφόρμα www.generationnext.vodafone.gr

Το Generation Next που υλοποιείται από το Ίδρυμα Vodafone, σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής, εισάγει πλέον νέες καινοτομίες, που εμπλουτίζουν όλη την εξωσχολική εκπαιδευτική διαδικασία, έχοντας ως στόχο να συμβάλλει στην ανάπτυξη μιας ψηφιακής κοινωνίας στην οποία όλοι θα μπορούν να συμμετέχουν πλήρως και ισότιμα.

Ειδικότερα, όλο το εκπαιδευτικό υλικό της πλατφόρμας Generation Next εμπλουτίστηκε και ανανεώθηκε και πλέον οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να το μελετούν σε μορφή βίντεο για μια πιο ευχάριστη εμπειρία, προσφέροντας δωρεάν σε όλους τη δυνατότητα να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες και να εμπνευστούν για τη δημιουργία των projects που θα καταθέσουν στον πανελλήνιο διαγωνισμό.

Οι εκπαιδευτικές ενότητες περιλαμβάνουν υλικό για θεματικές, όπως App Development, Αστρονομία, Ηλεκτρισμό, Επιστήμη των Πολιτών (Citizen Science) και τα «Μεγάλα Δεδομένα» (Big Data), τους αυτοματισμούς και τον πειραματισμό με Arduino, ενώ νέες “Do Ιt Yourself” δραστηριότητες, είναι διαθέσιμες για όσους θέλουν να πειραματιστούν από το σπίτι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.