Αυτόνομο αυτοκίνητο παραγωγής από την Uber και τη Volvo

Ένα όχημα ικανό να κινείται αυτόνομα παρουσίασαν η Volvo Cars και η Uber την Τετάρτη- κάνοντας λόγο για το «επόμενο βήμα στη στρατηγική συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών».

Η Uber και η Volvo υπέγραψαν συμφωνία συνεργασίας το 2016 και έκτοτε έχουν αναπτύξει σειρά πρωτοτύπων με σκοπό την επιτάχυνση της ανάπτυξης της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων. Το Volvo XC90 SUV που παρουσιάστηκε είναι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Volvo, το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που, σε συνδυασμό με το σύστημα αυτόνομης κίνησης της Uber, είναι ικανό να κινείται εντελώς μόνο του.

Σύμφωνα με τη Volvo, το «βασικό» XC90 είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από χαρακτηριστικά ασφαλείας που επιτρέπουν στην Uber να εγκαθιστά με ευκολία το σύστημα αυτόνομης κίνησής της, «επιτρέποντας την πιθανή μελλοντική ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων στο δίκτυο της Uber ως μια αυτόνομη υπηρεσία ridesharing».

Όπως υπογραμμίζεται, υπάρχει σειρά εφεδρικών συστημάτων για πραγματοποίηση ελιγμών φρενάρισμα, καθώς και εφεδρική μπαταρία. Εάν κάποιο από τα βασικά συστήματα παρουσιάσει δυσλειτουργία, τα εφεδρικά συστήματα είναι σχεδιασμένα να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν άμεσα το όχημα. Επίσης, το αυτοκίνητο διαθέτει μια σειρά από αισθητήρες για ασφαλή κίνηση και ελιγμούς σε αστικό περιβάλλον.

«Συνδυαζόμενο με την πλατφόρμα οχήματος της Volvo, το σύστημα αυτόνομης κίνησης της Uber μπορεί μια ημέρα να επιτρέψει ασφαλές, αυτόνομο ridesharing, χωρίς την ανάγκη ενός Mission Specialist- τους ειδικά εκπαιδευμένους εργαζομένους της Uber που λειτουργούν και επιβλέπουν το όχημα σε περιοχές που έχουν υποδειχθεί ως κατάλληλες για αυτόνομη κίνηση» σημειώνει η Volvo.

To όχημα που παρουσιάστηκε εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο εταιρειών το 2016 για την παράδοση χιλιάδων οχημάτων ικανών και έτοιμων για αυτόνομη κίνηση μέσα στα προσεχή χρόνια. «Πιστεύουμε πως η τεχνολογία αυτόνομης κίνησης θα μας επιτρέψει να βελτιώσουμε περαιτέρω την ασφάλεια- τη βάση της εταιρείας μας» είπε ο Χακάν Σάμιουελσον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars. «Κατά τα μέσα της επόμενης δεκαετίας αναμένουμε το 1/3 όλων των οχημάτων που πωλούμε να είναι πλήρως αυτόνομα» πρόσθεσε.

«Η Volvo είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστή για τη δέσμευσή της ως προς την ασφάλεια…σε συνδυασμό με την τεχνολογία αυτόνομης κίνησής μας, αυτό το όχημα θα είναι βασικό κομμάτι της σουΐτας αυτόνομων προϊόντων της Uber» είπε ο Έρικ Μέιχοφερ, διευθύνων σύμβουλος της Uber Advanced Technologies Group.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.