Αυτόνομο, ηλεκτρικό όχημα μεταφορών για χρήση σε εμπόλεμες ζώνες

Για χρήση σε περιοχές που έχουν πληγεί από καταστροφές και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υποστήριξης/ επιμελητείας, αλλά και εμπόλεμες ζώνες, προορίζεται τοSURUS (Silent Utility Rover Universal Superstructure) της General Motors. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, πρόκειται για μια ευέλικτη ηλεκτρική πλατφόρμα με κυψέλες καυσίμου, η οποία διαθέτει δυνατότητες αυτόνομης κίνησης.

Το SURUS έχει σχεδιαστεί για πολιτική χρήση, αλλά μπορεί να προσαρμοστεί και στα δεδομένα στρατιωτικής. Αξιοποιεί την τεχνολογία κυψελών καυσίμου Hydrotec τηςGM, δυνατότητες αυτόνομης κίνησης και στοιχεία από σασί φορτηγού για να παρέχει υψηλές επιδόσεις με προώθηση μηδενικών ρύπων, ελαχιστοποιώντας τον φόρτο όσον αφορά στο κομμάτι της επιμελητείας, αλλά και την έκθεση των ανθρώπων σε κίνδυνο. Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι χαμηλού θορύβου, είναι ικανό να επιχειρεί εκτός δρόμου, έχει μεγάλη επιτάχυνση και χαρακτηρίζεται από ταχύ ανεφοδιασμό και παραγωγή νερού. Η GM το ανέπτυξε με σκοπό να αποτελέσει βάση για μια οικογένεια οχημάτων, και ενδείκνυται επίσης για στρατιωτική χρήση.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία εξετάζει ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών για το SURUS, ξεκινώντας από φορτηγό και φτάνοντας μέχρι όχημα- γεννήτρια για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης κ.α.

Όσον αφορά στη στρατιωτική του χρήση, η GM κάνει λόγο για υψηλές δυνατότητες αυτονομίας και ευελιξίας σε «απρόβλεπτο έδαφος», καθώς και για δυνατότητα αυτόνομης λειτουργίας σε επίπεδο κονβόι (διαρρύθμιση «αρχηγού- ακολούθων»), χαμηλό ίχνος θερμότητας, σχετικά αθόρυβη λειτουργία κ.α.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.