Alice: Ελαφρύ ηλεκτρικό αεροσκάφος για ταξίδια μικρών αποστάσεων

Ο κλάδος των ηλεκτρικών αεροσκαφών σημειώνει ταχεία εξέλιξη- και δεν θα ήταν δυνατόν να απουσιάζει από το Paris Air Show, όπου η Eviation παρουσίασε το Alice, ένα ελαφρύ αεροσκάφος που προορίζεται για τοπική/ περιφερειακή χρήση (ταξίδια μικρών αποστάσεων).

Όπως αναφέρει το New Atlas, σκοπός τέτοιων εταιρειών που επικεντρώνονται στον κλάδο των ηλεκτρικών αεροσκαφών δεν είναι να αντικαταστήσουν τα σημερινά συμβατικά μεγάλων αποστάσεων (ακόμα): Αυτό που επιδιώκουν είναι ελαφρά ηλεκτρικά αεροσκάφη μικρότερων αποστάσεων (γύρω στα 1.600 χλμ) για ευκολότερα και πιο οικονομικά ταξίδια.

Η Eviation έχει συμφωνίες με τις Siemens και magniX για τα συστήματα προώθησης: Η κεντρική φιλοσοφία που διέπει το αεροσκάφος είναι ένας βασικός έλικας στην ουρά, καθώς και από ένας σε κάθε άκρη φτερού, όλοι στα 260 kW. Οι έλικες αυτοί θα προωθούν το 12,2 μέτρων αεροπλάνο σε ταχύτητα cruise 240 κόμβων (445 χλμ /ώρα), μεταφέροντας μέχρι και εννιά επιβάτες (συν δύο άτομα πλήρωμα) σε αποστάσεις μέχρι 1.046 χλμ. Το άνοιγμα φτερών του είναι στα 16,12 μέτρα.

Η εταιρεία επιδεικνύει ένα επιχειρησιακό πρωτότυπο του Alice στο Paris Air Show, δίνοντας μια «γεύση» ως προς την πρότασή της. Τα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν δοκιμαστικές πτήσεις φέτος, αποσκοπώντας στις σχετικές πιστοποιήσεις το 2021 και παραδόσεις σε πελάτες για έναρξη χρήσης το 2022.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.