Alphabet: Ίντερνετ από αερόστατα στην Κένυα

Η Loon της Alphabet (μητρική της Google) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αναπτύξει το σύστημά της για παροχή Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων από αερόστατα στην Κένυα από το επόμενο έτος, σε συνεργασία με την Telkom Kenya, προκειμένου να καλύψει πληθυσμούς σε αγροτικές και προαστιακές περιοχές – στην πρώτη της εμπορική συμφωνία στην Αφρική.

Η τεχνολογία του Project Loon αναπτύχθηκε από την X της Alphabet (το εργαστήριο τεχνολογικών καινοτομιών της εταιρείας) και έκτοτε εξελίχθηκε στη Loon, η οποία υπάγεται στη μητρική της Google, Alphabet.

Όπως αναφέρει το Reuters, η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε από παρόχους υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών για την παροχή διασυνδεσιμότητας σε πάνω από 250.000 ανθρώπους στο Πουέρτο Ρίκο, μετά από έναν τυφώνα πέρυσι. Η Κένυα ευελπιστεί πως η τεχνολογία αυτή μπορεί να βοηθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στο Ίντερνετ το σύνολο του πληθυσμού της.

«Η αποστολή τoυ Loon είναι να διασυνδέσει ανθρώπους παντού, εφευρίσκοντας και ενσωματώνοντας τολμηρές τεχνολογίες» είπε ο Άλαστερ Γουέστγκαρθ, διευθύνων σύμβουλος της Loon.

Η Telkom Kenya είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος στην χώρα, μετά τη Safaricom και την κενυατική μονάδα της Bharti Airtel. «Θα δουλέψουμε πολύ σκληρά με τη Loon για να παρέχουμε την πρώτη εμπορική υπηρεσία mobile, όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν, χρησιμοποιώντας το Internet μέσω αεροστάτων της Loon στην Αφρική» είπε ο Άλντο Μαρέσε, διευθύνων σύμβουλος της Telkom. Οι όροι της συμφωνίας δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Η υπηρεσία της Loon χρησιμοποιεί αερόστατα, που λειτουργούν με ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ, για να παρέχει κάλυψη 4G σε περιοχές με χαμηλές πυκνότητες πληθυσμού. Ίπτανται 60.000 πόδια (18.300 μέτρα) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, σε ύψος ασφαλείας, σύμφωνα με τη Loon.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, ειδικοί προειδοποιούν ότι η συνεργασία αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μονοπώλιο στις επικοινωνίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.