Ασύρματη φόρτιση κινητού από την άλλη άκρη του δωματίου

Μια νέα τεχνολογία ασύρματης φόρτισης συσκευών παρουσίασε η Xiaomi: Σύμφωνα με την εταιρεία, η Mi Air Charge Technology φέρνει επανάσταση στις μεθόδους ασύρματης φόρτισης, καθώς επιτρέπει ασύρματη φόρτιση εξ αποστάσεως χωρίς καλώδια ή ασύρματα stands φόρτισης- «σήμερα μπαίνουμε σε μια αληθινή εποχή ασύρματης φόρτισης» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Στην «καρδιά» της τεχνολογίας της κινεζικής εταιρείας βρίσκονται η θέση στον χώρο και η μετάδοση ενέργειας. H «απομονωμένη στήλη φόρτισης» (isolated charging pile) της εταιρείας έχει πέντε ενσωματωμένες κεραίες παρεμβολής φάσης (phase interference antennas), που μπορούν να εντοπίζουν με ακρίβεια την τοποθεσία του smartphone.Μία συστοιχία ελέγχου φάσης που αποτελείται από 144 κεραίες μεταδίδει κύματα πλάτους χιλιοστών απευθείας στο τηλέφωνο μέσω «beamforming».

Στην πλευρά του smartphone, η εταιρεία έχει αναπτύξει επίσης μια μικροσκοπική συστοιχία κεραιών με ενσωματωμένες «κεραία φάρου» και «συστοιχία κεραιών-δεκτών». Η κεραία φάρου μεταδίδει πληροφορίες για τη θέση με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η συστοιχία-δέκτης, που αποτελείται από 14 κεραίες, μετατρέπει το σήμα που εκπέμπεται από τη στήλη φόρτισης σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω ειδικού κυκλώματος.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία ασύρματης φόρτισης είναι αυτή τη στιγμή ικανή για ασύρματη φόρτιση 5 watt για μια συσκευή εντός ακτίνας αρκετών μέτρων. Πέρα από αυτό, είναι δυνατή η φόρτιση πολλαπλών συσκευών ταυτόχρονα (η κάθε συσκευή υποστηρίζει 5 watt), ενώ τα φυσικά εμπόδια δεν μειώνουν την αποδοτικότητα της φόρτισης.

Όπως υποστηρίζει η Xiaomi, η τεχνολογία αυτή στο κοντινό μέλλον θα είναι σε θέση να λειτουργεί με «έξυπνα» ρολόγια, βραχιόλια και άλλες wearable συσκευές. «Σύντομα οι συσκευές του σαλονιού μας, μεταξύ των οποίων ηχεία, λάμπες γραφείου και άλλα “έξυπνα” οικιακά προϊόντα θα βασίζονται σε ένα σχέδιο ασύρματης παροχής ενέργειας, εντελώς άνευ καλωδίων, κάνοντας τα σαλόνια μας εντελώς ασύρματα» τονίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.