Αυτό είναι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ καλλιτέχνης στον κόσμο – Οι… πρώτες του δηλώσεις

Οικιακά αντικείμενα στη London Design Biennale από Ai-Da, είναι σε θέση να δημιουργεί το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ καλλιτέχνης στον κόσμο!

Ακούει στο όνομα Ai-Da Robot και είναι το πρώτο παγκοσμίως ρομπότ – καλλιτέχνης. Κατέφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο για τη London Design Biennale 2023 και σχεδιάζει πρωτότυπα καθημερινών οικιακών αντικειμένων, τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν με τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Κάνοντας διάλειμμα στη ζωγραφική, το ρομπότ – καλλιτέχνης στρέφεται στη σχεδίαση αντικειμένων όπως πιάτα, μπολ, κανάτες, τσαγιέρες, βάζα, μαχαιροπίρουνα και άλλα οικιακά αντικείμενα, τα οποία στη συνέχεια κατασκευάζονται με 3D printer.

Κάθε ένα αντικείμενο έχει σχεδιαστεί από το Ai-Da Robot χρησιμοποιώντας την ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνολογία του τεχνητής νοημοσύνης και παρουσιάζεται στην έκθεση «AI Mind Home» που, στο πλαίσιο της φετινής μπιενάλε, φιλοξενείται στο Somerset House έως τις 25 Ιουνίου.

Το ανθρωποειδές συστήνει τον… εαυτό του στο παρακάτω βίντεο:

«Είναι επιτακτικό να εξετάσουμε ως κοινωνία τις συνέπειες των όλο και περισσότερο ισχυρών νέων τεχνολογιών. Ελπίζω τα ντιζάιν μου να πυροδοτήσουν αυτή τη συζήτηση στον θεατή», δήλωσε το… Ai-Da Robot.

Και το προφίλ του στο Instagram:

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.