Χρήστης της Alexa «κρυφάκουσε» άλλο σπίτι εξαιτίας λάθους της Amazon

Ένας χρήστης της ψηφιακής βοηθού της Amazon, Alexa, απέκτησε πρόσβαση σε πάνω από χίλιες ηχητικές εγγραφές που προέρχονταν από το σπίτι άλλου χρήστη, εξαιτίας «ανθρώπινου λάθους» από πλευράς της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το Reuters, που επικαλείται το γερμανικό περιοδικό c’t, ο συγκεκριμένος χρήστης είχε ζητήσει να ακούσει ηχητικές εγγραφές των δικών του δραστηριοτήτων, τις οποίες είχε καταγράψει η Alexa, αλλά, πέραν αυτού, απέκτησε πρόσβαση και σε 1.700 αρχεία ενός αγνώστου, όταν η Amazon του έστειλε το link.

«Αυτό το ατυχές περιστατικό ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινου λάθους και αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση» ανέφερε εκπρόσωπος της Amazon την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το c’t, όταν ο χρήστης ενημέρωσε σχετικά, δεν έλαβε απάντηση σε πρώτη φάση. Στη συνέχεια τα αρχεία αφαιρέθηκαν από το link που είχε στείλει η Amazon, μα ο ίδιος τα είχε ήδη κατεβάσει στον υπολογιστή του.

«Επιλύσαμε το ζήτημα με τους δύο εμπλεκόμενους πελάτες και λάβαμε μέτρα για να βελτιστοποιήσουμε περαιτέρω τις διαδικασίες μας. Για προληπτικούς λόγους, ήρθαμε σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Amazon.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, στις εγγραφές ακούγονταν ένας άνδρας και μια γυναίκα στο σπίτι του άνδρα, η ταυτοποίηση του οποίου ήταν δυνατή από το c’t, που ήρθε σε επαφή μαζί του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.