Διαθέσιμη η δωρεάν σουίτα εφαρμογών γραφείου LibreOffice 7.0

To LibreOffice 7.0 προσφέρει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εναλλακτική απέναντι στις επί πληρωμή σουίτες εφαρμογών γραφείου.

Με το LibreOffice μπορεί κανείς να εκτελέσει, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ένα πλήθος από εργασίες γραφείου, όπως είναι η σύνταξη κειμένων, η δημιουργία παρουσιάσεων και η διαχείριση υπολογιστικών φύλλων, ακριβώς όπως θα το έκανε με οποιαδήποτε άλλη σουίτα Office. Ειδικά εκείνοι οι χρήστες που θεωρούν ως βασικό μειονέκτημα την αδυναμία αναβάθμισης του λογισμικού γραφείου που αγοράζουν και δεν θέλουν να πάνε σε ένα πακέτο μηνιαίας συνδρομής τύπου Microsoft Office 365, τότε καλό θα ήταν να δουν πιο προσεκτικά τις επιλογές που τους προσφέρει το LibreOffice.

Στην έβδομη εκδοχή του, το ανοιχτό λογισμικό εφαρμογών γραφείου, υποστηρίζει πλήρως το Open Document Format 1.3, με ψηφιακές εφαρμογές και άλλα χρήσιμα χαρακτηριστικά. Υπάρχει υποστήριξη του πακέτου γραφικών Skia, μαζί με το Vulkan GPU, για το σχεδιασμό γραφικών και εικόνων ή άλλων σχημάτων, ενώ η συμβατότητα με τα προγράμματα της Microsoft είναι αναβαθμισμένη. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι ο διαμοιρασμός εγγράφων είναι εύκολος μεταξύ υπολογιστών.

Υπάρχουν πολλές μικρές ή μεγαλύτερες αναβαθμίσεις στη νεότερη εκδοχή του LibreOffice, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει μέριμνα για συνεχή υποστήριξη των εφαρμογών και αναβάθμισή τους, όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο. Το πλήρες πακέτο εννοείται ότι υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα, με ενσωματωμένο διορθωτή κειμένου και απρόσκοπτη λειτουργία, χωρίς ασυμβατότητες.

Το εν λόγω πακέτο είναι διαθέσιμο σε όλα τα λειτουργικά συστήματα και μπορεί κανείς να το εγκαταστήσει σε υπολογιστές με Windows, MacOS, Linux και ChromeOS. Δίδεται και η δυνατότητα να τρέξει κανείς τις εφαρμογές γραφείου και απευθείας από το cloud, απλώς και μόνο με μία σύνδεση στο Internet, χωρίς να είναι ανάγκη να προβεί σε εγκατάσταση του λογισμικού.

Σε κάθε περίπτωση, στη νεότερη εκδοχή του, το LibreOffice δίνει πολλούς λόγους για να το προτιμήσει κανείς έναντι άλλων προτάσεων, ακόμα και οι επιχειρήσεις με πολλούς σταθμούς εργασίας που θέλουν μία νόμιμη και δωρεάν λύση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.