Δυναμική κίνηση στα αυτόνομα οχήματα από την Intel: Αγορά της Mobileye για 15 δισ. δολάρια

Η Intel συμφώνησε τη Δευτέρα στην αγορά της ισραηλινής εταιρείας τεχνολογίας αυτόνομης κίνησης Mobileye για 15,3 δισ. δολάρια, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στο να της δώσει πλεονέκτημα στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων.
Η συμφωνία, στο πλαίσιο της οποίας η κάθε μετοχή κοστολογείται στα 63,54 δολάρια, είναι η μεγαλύτερη αγορά εταιρείας τεχνολογίας στην ιστορία του Ισραήλ και η μεγαλύτερη αγορά εταιρείας που επικεντρώνεται αποκλειστικά στον τομέα των αυτόνομων οχημάτων. Η Intel θα ενσωματώσει το δικό της τμήμα που ασχολείται με τα αυτόνομα οχήματα στις επιχειρήσεις της Mobileye, και την εταιρεία που θα προκύψει θα διοικεί ο Άμνον Σάσουα, πρόεδρος της Mobileye.
Ο Μπράιαν Κρζάνιχ, διευθύνων σύμβουλος της Intel, δήλωσε πως η συγκεκριμένη κίνηση, που ενώνει την τεχνολογία επεξεργαστών της Intel με το computer vision της Mobileye, αντιστοιχεί στο να ενωθούν τα «μάτια του αυτόνομου οχήματος με τον έξυπνο εγκέφαλο που στην πραγματικότητα οδηγεί το αυτοκίνητο».
Όπως αναφέρει το Reuters, η Mobileye κατέχει το 70% της παγκόσμιας αγοράς συστημάτων υποβοήθησης οδηγού και αποφυγής συγκρούσεων. Απασχολεί 660 άτομα και είχε προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα 173,3 εκατ. δολάρια πέρυσι. Η Intel ανακοίνωσε πως αναμένει ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσα στους επόμενους εννιά μήνες.
Πρόκειται για μια νέα κίνηση στον ανερχόμενο τομέα των αυτόνομων οχημάτων (η Intel εκτιμά ότι η αξία της σχετικής αγοράς θα έχει φτάσει τα 70 δισ. δολάρια ως το 2030), όπου όλο και περισσότερες εταιρείες επιδιώκουν να αποκτήσουν πλεονέκτημα. Οι Mobileye και Intel συνεργάζονται ήδη με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία BMW σε ένα πρόγραμμα για τη δοκιμή ενός στόλου περίπου 40 δοκιμαστικών αυτόνομων οχημάτων στον δρόμο μέσα στο δεύτερο μισό αυτού του έτους. Επίσης, η Mobileye συνεργάζεται με την Intel για την πέμπτη γενιά τσιπ της που θα χρησιμοποιούνται σε πλήρως αυτόνομα οχήματα τα οποία προορίζονται για παράδοση κατά το 2021.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.