Έφεση με «κλάδο ελαίας» από την Uber προς το Λονδίνο

Ο νέος επικεφαλής της Uber ζήτησε συγγνώμη από τους κατοίκους του Λονδίνου για τα λάθη της εταιρείας του και δεσμεύτηκε να προβεί σε αλλαγές, καθώς η εταιρεία της Σίλικον Βάλεϊ καταβάλλει προσπάθειες να ανατρέψει την απόφαση αναστολής της άδειας λειτουργίας της στην βρετανική πρωτεύουσα- μια από τις σημαντικότερες αγορές της.

Ο λόγος για αυτή την απόφαση της αρμόδιας αρχής, όπως ανακοινώθηκε, ήταν η προσέγγιση της εταιρείας όσον αφορά στα θέματα των αναφορών σημαντικών αδικημάτων και των ελέγχων στο background των οδηγών.
Όπως επισημαίνει το Reuters, οι 40.000 οδηγοί της στο Λονδίνο θα συνεχίσουν να παίρνουν επιβάτες μέχρι να εξαντληθεί η διαδικασία έφεσης, κάτι που μπορεί να διαρκέσει μήνες. Σημειώνεται πως η αστυνομία του Λονδίνου παραπονέθηκε φέτος ότι η Uber δεν ενημερώνει ή αργεί πολύ να αναφέρει, σημαντικά εγκλήματα περιλαμβανομένων σεξουαλικών επιθέσεων, κάτι που απειλεί την ασφάλεια του κοινού.

«Είναι αλήθεια πως κάναμε λάθη στην πορεία μας. Εκ μέρους όλων στην Uber ζητώ συγγνώμη για τα λάθη που έχουμε κάνει» έγραψε ο Νταρά Χοσροβσάχι σε ανοικτή επιστολή του στους Λονδρέζους. «Θα ασκήσουμε έφεση στην απόφαση, εκ μέρους εκατομμυρίων Λονδρέζων, αλλά το κάνουμε έχοντας γνώση πως πρέπει επίσης να αλλάξουμε».

Όπως αναφέρει το BBC, νωρίτερα, ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, είχε πει πως η Uber άσκησε «άδικη πίεση» στην αρμόδια αρχή (TfL- Transport for London), μέσω ενός «στρατού» ειδικών στις δημόσιες σχέσεις και δικηγόρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.