Ενημέρωση στα Win10, κλείνει το κενό ασφαλείας που δημοσιοποίησε η Google

Την κερκόπορτα εισόδου δυνητικών εισβολέων ως διαχειριστών σε συστήματα με Windows 10 κλείνει η Microsoft με τη διάθεση της ενημέρωσης MS16-135. Έτσι, διορθώνει το πρόβλημα στον πυρήνα του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος που είχε κάνει γνωστό στον κόσμο η Google, προκαλώντας θυμό στο Ρέντμοντ.

Η ενημέρωση χαρακτηρίζεται «σημαντική», όχι όμως κρίσιμη, παρά το γεγονός ότι η Microsoft γνωστοποίησε ότι «Ρώσοι χάκερ», γνωστοί ως Strontium και Fancy Bear επιχείρησαν να αξιοποιήσουν το κενό ασφαλείας. Η Microsoft, πριν την ενημέρωση που κλείνει το κενό, συνιστούσε στους χρήστες να χρησιμοποιούν τον δικό της browser, Edge.

Η Microsoft έχει χαρακτηρίσει ανεύθυνη την πολιτική που ακολούθησε η Google και επιμένει ότι επιβάλλεται η στενή συνεργασία «για το καλό του καταναλωτή», κριτικάροντας την αυστηρή πολιτική της Google που προβλέπει τη δημοσίευση κρίσιμων ευπαθειών εντός 7 ημερών αφού ενημερωθεί η εταιρεία ανάπτυξης του εκάστοτε επισφαλούς λογισμικού -είτε το διορθώσει, είτε όχι. Στην περίπτωση αυτή, η Google δημοσίευσε τα στοιχεία για το κενό ασφαλείας 10 ημέρες αφότου ενημέρωσε την Microsoft, η οποία δήλωνε ότι αδυνατούσε να κάνει ό,τι απαιτείται για να συμμορφωθεί με την πολιτική της Google εντός εβδομάδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.