Εντοπισμός νοητικής διαταραχής με εφαρμογή e-σούπερ μάρκετ

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Νέες δυνατότητες για τον εξ αποστάσεως εντοπισμό των πρώιμων νοητικών διαταραχών σε ηλικιωμένους προσφέρει η χρήση μιας έξυπνης εφαρμογής εικονικού σούπερ μάρκετ, που δημιουργήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ομάδα επιστημόνων για πρώτη φορά κατάφερε να εντοπίσει την ήπια νοητική διαταραχή αναλύοντας την επίδοση ηλικιωμένων που χρησιμοποιούσαν εφαρμογή εικονικού σουπερ μάρκετ στο σπίτι τους, χωρίς παρουσία εξεταστή.

Στην έρευνα συμμετείχαν 12 ηλικιωμένοι που επισκέπτονταν τα κέντρα ημέρας της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών.

Από την έρευνα προέκυψε οι η διαχρονική επίδοση στην αυτόνομη χρήση του εικονικού σούπερ μάρκετ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο εντοπισμού της ήπιας διανοητικής διαταραχής.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/technology/article/340294/edopismos-noitikis-diatarahis-me-efarmogi-e-souper-market/#ixzz4aLHI3izI
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.