Έρχεται «ο αστεροειδής των Χριστουγέννων»-Πότε και πού θα είναι ορατός

Ένας διαστημικός βράχος με διάμετρο 150 μέτρα που ονομάζεται «αστεροειδής των Χριστουγέννων» πλησιάζει τη Γη και θα περάσει από δίπλα της την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου. Ο αστεροειδής, που δεν αποτελεί απειλή για τη Γη, θα φτάσει σε απόσταση 680.000 χλμ. από τον πλανήτη μας.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA) αποφάσισε να οργανώσει ένα challenge για το γεγονός της εμφάνισης του λίγες μέρες πριν την γιορτή των Χριστουγέννων. Η ESA καλεί επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αστρονόμους να εντοπίσουν και να καταγράψουν εικόνες του αστεροειδούς. Ο διαστημικός βράχος θα είναι καλύτερα ορατός στον ουρανό του Νοτίου Ημισφαιρίου, αλλά θα είναι ορατός και στην Ευρώπη μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ESA ακόμη και μικρά τηλεσκόπια διαμέτρου 30 εκατοστών θα μπορούν να εντοπίσουν τον αστεροειδή και καλούν τους φίλους του Διαστήματος να χρησιμοποιήσουν το hashtag #ESAChristmasAsteroid στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναρτήσουν το υλικό τους που θα είναι διαθέσιμο στο λογαριασμό @esaoperations της ESA στο Twitter.

Ο αστεροειδής έχει την κωδική ονομασία 2015 RN35, ωστόσο η επιστημονική κοινότητα τον έχει βαφτίσει «αστεροειδή των Χριστουγέννων» .

«Δεν το λέμε πρόκληση χωρίς λόγο. Ο αστεροειδής 2015 RN35 δεν θα λάμψει στους ουρανούς όπως το αστέρι της Βηθλεέμ πριν από χιλιετίες», αναφέρει η υπηρεσία. «Μικρότερος από το Άγαλμα της Ελευθερίας, αυτός ο αστεροειδής είναι πολύ μικρός σε αστρονομικές κλίμακες» προσθέτει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.