Εργαλείο του Facebook ενημερώνει αν έχεις κάνει follow τους ρώσους χάκερ

Ένα νέο εργαλείο που υπόσχεται να ενημερώνει τους χρήστες του αν έχουν κάνει like ή follow σε κάποιο τρολ λογαριασμό των ρώσων χάκερ, που κατηγορούνται για προσπάθεια επιρροής στις αμερικανικές εκλογές, σχεδιάζει το Facebook.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο εργαλείο θα επιτρέπει στους χρήστες του Facebook και του Instagram να διαπιστώσουν αν έχουν έρθει σε επικοινωνία με την ομάδα Internet Research Agency, μια ρωσική εταιρεία με έδρα την Αγία Πετρούπολη που αναλαμβάνει καμπάνιες παραπληροφορόρησης.

Ωστόσο, το εργαλείο αυτό δεν θα προειδοποιεί όλου όσους ίσως έχουν δει υλικό της ομάδας χάκερ. Η εταιρεία Facebook εκτιμά ότι πάνω από 140 εκατομμύρια άνθρωποι, και στα δύο social media (Facebook και Instagram) ίσως έχουν δει τέτοιο υλικό, πέρα απ’ τα περίπου 10 εκατομμύρια που έχουν δει διαφημίσεις ρωσικών συμφερόντων.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 το Twitter έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα με πάνω από 2.700 λογαριασμούς που πιστεύει ότι δημιουργήθηκαν από ρώσους σε μια προσπάθεια να επηρεάσουν τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.