Εταιρίες αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από το Twitter – Εμφανιζόταν δίπλα από αναρτήσεις παιδικής πορνογραφίας

Το Twitter χάνει διαφημίσεις καθώς, δεν είναι λίγες οι μεγάλες εταιρίες που αποσύρουν τις καμπάνιες τους από το κοινωνικό δίκτυο. Ο λόγος είναι πως οι διαφημίσεις τους εμφανιζόταν δίπλα σε αναρτήσεις που σχετίζονται με παιδική πορνογραφία, όπως δήλωσαν οι εταιρίες στο Reuters.

Εταιρίες από την Walt Disney Co, την NBC Universal, την Coca-Cola Co, μέχρι ένα νοσοκομείο «Παίδων» ήταν μεταξύ των περισσοτέρων από 30 διαφημίσεων που εμφανίστηκαν στα προφίλ λογαριασμών του Twitter, προωθώντας ηλεκτρονικά λινκ που οδηγούσαν σε υλικό παιδικής πορνογραφίας, σύμφωνα με μία σχετική έρευνα που έκανε το Reuters σε λογαριασμούς προφίλ που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο μιας νέας έρευνας για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών στο διαδίκτυο.

Μερικές από τις αναρτήσεις συμπεριλάμβαναν λέξεις – κλειδιά που σχετίζονται με τον «βιασμό» και τους «εφήβους» και εμφανίζονταν μαζί με αναρτήσεις εμπορικής προώθησης προϊόντων από διαφημιστές των εταιριών, όπως εντόπισε η έρευνα του Reuters.

«Είτε θα το διορθώσει η Twitter είτε θα το διορθώσουμε εμείς»
Για παράδειγμα, διαφημιστική ανάρτηση εμπορικής προώθησης από την εταιρία υποδημάτων και αξεσουάρ υπόδησης, Cole Haan εμφανίστηκε δίπλα από ανάρτηση για την οποία, ένας χρήστης είπε ότι «προωθούσε πορνογραφικό υλικό με παιδιά και εφήβους».

«Είμαστε τρομοκρατημένοι», δήλωσε ο Ντέιβιντ Μάντοκς, αρμόδιος για την εμπορική προώθηση προϊόντων στην Cole Haan, όταν εντοπίστηκε ότι οι διαφημίσεις της αναφερόμενης εταιρίας εμφανίζονταν δίπλα σε αναρτήσεις με το περιεχόμενο που περιγράφεται παραπάνω. «Είτε η Twitter θα το διορθώσει αυτό είτε θα το διορθώσουμε εμείς με όποια μέσα μπορούμε, συμπεριλαμβανομένης και της μη αγοράς διαφημιστικού χώρου από αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης», προειδοποίησε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.