H Motorola επιστρέφει δυναμικά στα premium smartphones

H πρόσφατη παρουσίαση του νέου Razr έδειξε ότι η Motorola βλέπει πολύ σοβαρά την αγορά των premium smartphones, ενώ φήμες τη θέλουν να ασχολείται έντονα και με το θέμα των αρθρωτών κινητών.

Εκτός από το γεγονός των αποκαλυπτηρίων του νέου mobile επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 865, η Motorola φαίνεται πως επιδιώκει μία θέση ισχύος στην κατηγορία των high end συσκευών, οι οποίες θα είναι και τα βασικά οχήματα επέκτασης της χρήσης του 5G. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Motorola, Sergio Buniac, η εταιρεία επιδιώκει να έχει ισχυρό μερίδιο αγοράς τόσο στο πεδίο του 5G όσο και στις ναυαρχίδες των smartphones. Η Motorola ανήκει πλέον στη Lenovo, η οποία έχει μία περισσότερο μεσαία στόχευση αναφορικά με τα κινητά που παράγει, αλλά δεν θα αποτελούσε καμία έκπληξη, εάν βλέπαμε τη Motorola να αναλαμβάνει τον δύσκολο ρόλο του εκπροσώπου της μητρικής εταιρείας στην υψηλή κατηγορία.

Δεν έχει γίνει γνωστό κάποιο σχέδιο για αυτό, αλλά από τους περισσότερους αναλυτές θεωρείται σίγουρο ότι η Motorola έχει ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζει κάτι που να στοχεύει στην premium κατηγορία των smartphones. Είναι πιθανό να γίνει κάποια παρουσίαση εντός του 2020, αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα κάποια φήμη. Αντιθέτως, μία φήμη που έχει ήδη κυκλοφορήσει είναι εκείνη που κάνει λόγο για την επικείμενη παρουσίαση μίας αρθρωτής συσκευής από την Motorola, στα πρότυπα του Razr, αλλά ελαφρώς αλλαγμένης, έτσι ώστε να μπορεί να δεχτεί την προσθήκη βελτιώσεων στο hardware.

Όλα αυτά βρίσκονται σε επίπεδο φημών σήμερα, αλλά έχουν ήδη ξεκινήσει να διαδίδονται μέσω Διαδικτύου. Μερικές από αυτές τις φήμες κάνουν λόγο για ενδεχόμενη επέκταση πληκτρολογίου στην εν λόγω συσκευή ή κάποιας επιπρόσθετης μπαταρίας για αύξηση της αυτονομίας. Σε κάθε περίπτωση, η Motorola φαίνεται πως θέλει να επενδύσει στο πεδίο της αρθρωτής κατασκευής, η οποία θα την διαφοροποιήσει από τον ανταγωνισμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.