H Oculus κλείνει το στούντιο κινηματογραφικών ταινιών VR

To στούντιο μιας νέας γενιάς κινηματογραφικών ταινιών που υπόσχονται να εισάγουν στον κόσμο τους το θεατή μέσω της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας αποφάσισε να κλείσει η Oculus, επενδύοντας αντ’αυτού 50 εκατομμύρια δολάρια σε εξωτερικούς παραγωγούς κινηματογραφικού περιεχομένου VR. «Σκοπός μας ήταν, στην αυγή της επανάστασης VR, να αποδείξουμε ότι είναι εφικτή μια νέα μορφή της κινηματογραφικής τέχνης: η αφήγηση σε πραγματικό χρόνο», έγραψε ο επικεφαλής περιεχομένου στην Oculus. Στο επόμενο στάδιο, θα επενδύσουμε σε νέους δημιουργούς, σημείωσε.

Η απόφαση για τη διακοπή της λειτουργίας του στούντιο ταινιών VR, ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του τμήματος για τη δημιουργία περιεχομένου στην Oculus, Τζέισον Ρούμπιν, προσθέτοντας ότι η εταιρεία παραμένει αφοσιωμένη στην αύξηση της παραγωγής ταινιών VR.

Τα εγκαίνια του Oculus Story Studio έγιναν τον Ιανουάριο του 2015 στο κινηματογραφικό φεστιβάλ Sundance με την πρεμιέρα του Lost, της πρώτης ταινίας εικονικής πραγματικότητας που αναπτύχθηκε εκεί. Το στούντιο είχε αρχίσει μυστικά την λειτουργία του πριν από έναν χρόνο υπό την εποπτεία του Saschka Unseld, ενός στελέχους που προέρχεται από την Pixar.

Το Story Studio κέρδισε βραβείο Emmy για την ταινία μικρού μήκους VR με τίτλο “Henry,” και στο Sundance του 2017 έκανε την πρεμιέρα της ταινίας “Dear Angelica”.

Εντούτοις, τα δυο αυτά χρόνια η Oculus, που πέρασε το 2014 στην Facebook Inc. αντί 3 δισ. δολαρίων, βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλές δυσκολίες -η ZeniMax Media την κατηγόρησε για καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας και κλοπή λογισμικού και κέρδισε αποζημίωση 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Oculus διεκδικεί νέα δίκη. Πρόσφατα, ο ιδρυτής της Oculus Palmer Lucky που έφτιαξε το πρότυπο της κάσκας εικονικής πραγματικότητας Oculus Rift, αποφάσισε να εγκαταλείψει την Facebook Inc. O επικεφαλής της, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, έχει κατ’επανάληψη υποστηρίξει την απόφασή του για επενδύσεις στην τεχνολογία virtual reality η οποία έχει δηλώσει πως πιστεύει ότι «θα γίνει καθημερινότητα για δισεκατομμύρια ανθρώπους».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.