H Softbank αγοράζει δύο εταιρείες ρομποτικής από την Alphabet

H SoftBank Group Corp ανακοίνωσε πως θα αγοράσει δύο εταιρείες που κατασκευάζουν ρομπότ τα οποία μπορούν να περπατούν, ενισχύοντας το υπάρχον της «portfolio» στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Reuters, η SoftBank ανακοίνωσε πως θα αγοράσει τη Boston Dynamics και την Schaft, που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν ρομπότ που μιμούνται την κίνηση ανθρώπων και ζώων, αλλά δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τις διαδικασίες.
Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο μέχρι και 7,9% μετά την ανακοίνωση, επιτυγχάνοντας υψηλό 17ετίας.
«Η έξυπνη ρομποτική θα αποτελέσει τομέα κλειδί για το επόμενο στάδιο της επανάστασης της πληροφορίας, και ο Μαρκ (Ράιμπερτ) και η ομάδα του στη Boston Dynamics είναι οι ξεκάθαροι τεχνολογικοί ηγέτες στα προηγμένα, δυναμικά ρομπότ» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της SoftBank Group, Μασαγιόσι Σον. Ο Ράιμπερτ είναι διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Boston Dynamics.
Γενικότερα, η SoftBank έχει επιδοθεί σε μια εκστρατεία εξαγορών με σκοπό την ενίσχυση των δυνατοτήτων της στην έρευνα και ανάπτυξη, και υποστηρίζει το Vision Fund, ύψους 93 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο private equity fund που επιδιώκει να επενδύει σε τεχνολογίες που αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στο κοντινό μέλλον, όπως η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη.
Η Schaft, που προέκυψε από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, αναπτύσσει δίποδα ρομπότ σχεδιασμένα για να κινούνται σε ανώμαλο έδαφος. Η Boston Dynamics, από πλευράς της, έχει κατασκευάσει μια σειρά από ρομπότ που μιμούνται την κίνηση ανθρώπων και ζώων, περιλαμβανομένου του ανθρωποειδούς Atlas, το οποίο μπορεί και να ανασηκώνεται όταν πέφτει στο έδαφος. Είναι περισσότερο γνωστή επειδή τα ρομπότ της παραπέμπουν σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας, και συχνά αναπτύσσονται ή χρηματοδοτούνται με τη βοήθεια των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων. Η εταιρεία είχε αγοραστεί από τη Google το 2013.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.