Η Amazon υποσκέλισε και την Google σε κεφαλαιοποίηση

Σε ολοένα και υψηλότερα επίπεδα ανέρχεται η κεφαλαιοποίηση της Amazon.com, καθώς οι επενδυτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα άκρως φιλόδοξα σχέδιά της για επέκταση σε νέες μεγάλες αγορές, όπως αυτοί των νωπών τροφίμων και της ασφάλισης υγείας.

Χθες το βράδυ η μετοχή της Amazon.com σημείωσε άνοδο 2,7%, προσδίδοντάς της χρηματιστηριακή αξία 768 δισ. δολαρίων. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της υποσκέλισε την Alphabet (μητρική της Google), της οποίας η κεφαλαιοποίηση έμεινε σταθερή στα 762,2 δισ. δολάρια, και αναδείχθηκε δεύτερη μεγαλύτερη, βάσει κεφαλαιοποίησης, εταιρεία στον πλανήτη.

Βλέπει πλέον μόνο την πλάτη της Apple, η οποία διατηρεί σταθερό προβάδισμα στην κούρσα προς την κεφαλαιοποίηση των 1 τρισ. δολαρίων, αν και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι δεν θα υπάρξουν ανατροπές στο προσεχές μέλλον.

Κάποτε οι Google και Amazon είχαν πολύ διαφορετικές δομικές δραστηριότητες. Τώρα ανταγωνίζονται ευθέως σε διάφορα μέτωπα. Η Google επενδύει πολλά στην αγορά της τεχνολογίας υπολογιστικού νέφους (cloud computing), στην οποία η Amazon διαθέτει ήδη ισχυρή παρουσία με τις Web Services. Παράλληλα και οι δύο εταιρείες έχουν λανσάρει ψηφιακούς βοηθούς.

Η Google επεκτείνεται επίσης σε τομείς όπως τα πλήρως αυτοματποιημένα αυτοκίνητα και η βιοτεχνολογία, ωστόσο κυρίαρχος τομέας της παραμένει η αναζήτηση και οι online διαφημίσεις. Στο χώρο των ψηφιακών διαφημίσεων επιχειρεί να μπει και η Amazon, παράλληλα με την δυναμική είσοδό της σε εκείνον της παραδοσιακής αγοράς λιανικής, στον οποίο και φαίνεται να φέρνει τα πάνω- κάτω στις ΗΠΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.