Η απίστευτη στιχομυθία απολυμένου υπαλλήλου με τον Έλον Μασκ που έγινε viral

Ένας υπάλληλος του Twitter, αβέβαιος για την τύχη του απηύθυνε έκκληση στον Έλον Μασκ στην πλατφόρμα για να τον ρωτήσει εάν είχε απολυθεί. Σε ένα tweet προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ο Halli Thorleifsson είπε: «Ο επικεφαλής του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού (ΗR) δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν είμαι μισθωτός ή όχι».

Ο Μασκ απάντησε ρωτώντας: «Τι δουλειά κάνετε;» Ο κ. Thorleifsson είπε στο BBC ότι εννέα ημέρες μετά τον αποκλεισμό των λογαριασμών του Twitter δεν ήξερε αν είχε απολυθεί ή όχι. Μετά από μια σειρά επακόλουθων ερωτήσεων και απαντήσεων με τον Μασκ, που θύμιζαν… συνέντευξη για τη δουλειά του, είπε ότι έλαβε ένα email που επιβεβαίωνε ότι είχε απολυθεί.

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του BBC για σχόλιο. Ο κ. Thorleifsson, 45 ετών, ήταν ανώτερος διευθυντής στο σχεδιασμό προϊόντων για το Twitter. Είπε στο BBC ότι η ασάφεια γύρω από τη δουλειά του ήταν «περίεργη» και «εξαιρετικά αγχωτική». «Άνοιξα τον υπολογιστή μου το πρωί της Κυριακής πριν από εννέα ημέρες και είδα ότι η οθόνη ήταν γκρίζα και κλειδωμένη, πράγμα που σήμαινε ότι είχα κλειδωθεί έξω από τους λογαριασμούς μου στο Twitter», είπε.

«Μετά από λίγες μέρες άρχισα να απευθύνομαι σε ανθρώπους, ανάμεσά τους και στον Έλον Μασκ και τον επικεφαλής του HR για να ρωτήσω για την κατάστασή μου. Ο επικεφαλής του HR μου έστειλε από τότε δύο φορές email και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει αν είμαι ή όχι υπάλληλος στο Twitter».

Απογοητευμένος, αποφάσισε να γράψει στο Twitter το κορυφαίο αφεντικό του, Έλον Μασκ. «Πριν από 9 ημέρες κόπηκε η πρόσβαση στον υπολογιστή της εργασίας μου, μαζί με περίπου 200 άλλους υπαλλήλους του Twitter. Ωστόσο, ο επικεφαλής του τμήματος HR δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει εάν είμαι υπάλληλος ή όχι. Δεν απαντήσατε στα email μου. Ίσως αν αρκετοί άνθρωποι κάνουν retweet να μου απαντήσετε εδώ;»

Ο Μασκ απάντησε: «Τι δουλειά έκανες;» Μετά από αρκετές επακόλουθες ερωτήσεις, ο Thorleifsson έδωσε μια λίστα με πράγματα που είχε κάνει στην εταιρεία. Η ανταλλαγή ολοκληρώθηκε με τον κ. Μασκ να δημοσιεύει δύο emoji που γελούν. Λίγο μετά από αυτή τη στιχομυθία ο κ. Thorleifsson είπε ότι το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του Twitter επικοινώνησε μαζί του και είπε ότι είχε απολυθεί.

Ο Ισλανδός επιχειρηματίας είχε πουλήσει την εταιρεία του, Ueno, μια εταιρεία δημιουργικού σχεδιασμού, στο Twitter στις αρχές του 2021, μετά την ίδρυση της εταιρείας στο Ρέικιαβικ το 2014. Ως μέρος της εξαγοράς έγινε υπάλληλος πλήρους απασχόλησης στο Twitter. «Αποφάσισα να πουλήσω για μερικούς λόγους, αλλά ένας από αυτούς είναι ότι έχω μυϊκή δυστροφία και το σώμα μου αργά αλλά σταθερά με απογοητεύει», είπε στο BBC.

«Μου έμειναν μερικά καλά εργασιακά χρόνια, οπότε αυτός ήταν ένας τρόπος να ολοκληρώσω την εταιρεία μου και να δημιουργήσω για τον εαυτό μου και την οικογένειά μου γιατα χρόνια που δεν θα μπορώ να κάνω τόσα πολλά». Ανησυχεί ότι ο Mασκ δεν θα τιμήσει τη σύμβαση που υπέγραψε με το Twitter όταν τους πούλησε την εταιρεία του.

«Αυτό είναι εξαιρετικά αγχωτικό. Αυτό είναι το συνταξιοδοτικό μου ταμείο, ένας τρόπος να φροντίζω τον εαυτό μου και την οικογένειά μου καθώς η ασθένειά μου εξελίσσεται. Το να έχω τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο στην άλλη άκρη, να αρνείται πιθανώς να τηρεί τις συμβάσεις δεν είναι εύκολο για να το δεχτώ», είπε.

Τον περασμένο μήνα, ο Έλον Μασκ φάνηκε να απολύει άλλους 200 υπαλλήλους του Twitter. Αυτό σημαίνει ότι το Twitter έχει τώρα λίγο περισσότερους από 2.000 εργαζόμενους – από περίπου 7.500 τον Οκτώβριο. «Οι εταιρείες αφήνουν τους ανθρώπους να φύγουν, αυτό είναι μέσα στα δικαιώματά τους», είπε ο κ. Thorleifsson. «Συνήθως λένε στους ανθρώπους γι ‘αυτό, αλλά αυτό είναι φαινομενικά προαιρετικό στο Twitter τώρα».

Πηγή: ΒΒC

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.