Η αστροφυσικός της NASA που θέλει να κάνει κόμπο το μυαλό μας

Η Κλεοπάτρα έζησε σε μια εποχή πιο κοντά στον τρίτο κύκλο του «Casa de Papel» παρά στη δημιουργία της Μεγάλης Πυραμίδας του Χέοπα.

Επίσης, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι παλιότερο από τους Αζτέκους.

Τέτοιες μικρές χρονικές σπαζοκεφαλιές επιστρατεύονται συνήθως για να κάνουν κόμπο το μυαλό μας, μόνο που μια επιστήμονας της NASA βρήκε προφανώς την καλύτερη εδώ.Όπως έγραψε στο Twitter: «Όταν οι δεινόσαυροι περιπλανήθηκαν στη Γη, το έκαναν στην άλλη πλευρά του γαλαξία».

Ευτυχώς, υπάρχει εξήγηση εδώ. Όπως ξέρουμε, η Γη περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο, την ώρα που ο Ήλιος (με το πλανητικό του σύστημα) περιστρέφεται γύρω από το κέντρο του γαλαξία.

Ταξιδεύουμε δηλαδή με ταχύτητες 828.000 χλμ/ώρα, σε μια απόσταση 28.000 ετών φωτός από το κέντρο του γαλαξία μας. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως χρειαζόμαστε κάπου 230 εκατομμύρια γήινα χρόνια (από 225-250 εκατ., για να είμαστε ακριβείς) για να ολοκληρώσουμε μια περιστροφή γύρω από το γαλαξιακό κέντρο του Milky Way.Κι εδώ μπαίνει ακριβώς ο χρονικός γρίφος. Από την εποχή που εμφανίστηκαν τα πρώτα δεινοσαυροειδή, όπως ο πλησιόσαυρος, πριν από… 230 εκατ. χρόνια, μέχρι την εξαφάνιση των δεινοσαύρων (πριν από 65 εκατ. χρόνια), το Ηλιακό μας Σύστημα έχει μετακινηθεί κατά 3/4 της διαδρομής γύρω από το γαλαξιακό κέντρο!

Η εποχή των δεινοσαύρων ήταν μακρά, όπως υποδεικνύει το animation που έφτιαξε η αστροφυσικός Dr Jessie Christiansen. Πολύ μακρά. Το χρονικό διάστημα που χώριζε τον στεγόσαυρο από τον τυραννόσαυρο ήταν πολύ μεγαλύτερο από το διάστημα που χωρίζει τον τυραννόσαυρο από μας.Η Dr Christiansen έφτιαξε το θέμα από δική της πρωτοβουλία, αν αναρωτιέστε, και δεν πρόκειται για κάποιο παράξενο project της NASA για τους δεινόσαυρους…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.