Οι μικροί «διδάσκουν» τους μεγάλους

Μια ιδιαίτερη εκπαιδευτική δραστηριότητα – εκδήλωση έλαβε χώρα στο πλαίσιο μεταπτυχιακού προγράμματος που προσφέρει η Σχολή Θετικών Επιστημών με έδρα τη Λαμία, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές είχαν ως αντικείμενο μελέτης την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού λογισμικού και της τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Αντί όμως για το τυπικό μάθημα, αυτή τη φορά τους περίμενε μια μικρή έκπληξη. Προσκεκλημένοι μαθητές «δίδαξαν», μέσω του διαλόγου και της επίδειξης, στους μεταπτυχιακούς φοιτητές, τα οφέλη της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ως δημιουργική διαδικασία και διασκεδαστική εκπαίδευση.

Οι μαθητές είχαν στο πρόσφατο παρελθόν εκπροσωπήσει τα σχολεία τους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, και με την ευκαιρία της εκδήλωσης επέδειξαν τις δημιουργίες τους. Με αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκε ένας προσωρινός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και των σχολείων της Λαμίας, ο οποίος σύντομα θα διευρυνθεί προς όλα τα σχολεία (Α’/θμιας και Β’/θμιας εκπαίδευσης) με την προσδοκία να γίνει μόνιμος και επίσημος, πάντοτε με την έγκριση και την συνεργασία των αρμόδιων Διευθύνσεων.

Η εκδήλωση προσέλκυσε 80 άτομα και πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο πλαίσιο της ολοκλήρωσης πλήθους πιλοτικών δραστηριοτήτων σχετικών με την τεχνολογία, οι οποίες θα είναι σύντομα διαθέσιμες μέσω εκδηλώσεων προς το ευρύ κοινό και οι προσκλήσεις θα ανακοινωθούν με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα νέων δημιουργικών ανθρώπων, το οποίο υποστηριζόμενο από το Πανεπιστήμιο θα επιδιώξει να μετατρέψει την Λαμία σε πρωταγωνιστή σε θέματα τεχνολογίας, κυρίως (αλλά όχι περιοριστικά) σε αντικείμενα που θεραπεύουν τα Τμήματά του, υπό το πρίσμα της ευρύτερης στρατηγικής του Πανεπιστημίου για τις πόλεις στις οποίες εδρεύουν τα Τμήματά του.

Οι μαθητές, οι οποίοι προσήλθαν εκτός ωραρίου μαθημάτων, συνοδεία των εκπαιδευτών τους εκπροσώπησαν το 4ο Δημοτικό σχολείο, το 7ο Δημοτικό σχολείο, το 15ο Δημοτικό Σχολείο και το 16ο Δημοτικό Σχολείο, και η ευγνωμοσύνη μας είναι μεγάλη προς το πρόσωπό τους. Σύντομα θα προσκληθούν περισσότερα σχολεία να γνωρίσουν το Πανεπιστήμιο (κατά τις Ανοικτές Θύρες), να συνεργαστούν με τους καθηγητές, τους φοιτητές και τους ερευνητές, να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του και να χαράξουν ανεξίτηλα τον δικό τους δρόμο προς το μέλλον. Ήδη από τις ημέρες των Ανοικτών Θυρών 2017 για τα σχολεία, υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον από τους μαθητές της Λαμίας, γεγονός που ενθαρρύνει το προσωπικό της Σχολής Θετικών Επιστημών να συνεχίσει με σταθερό βηματισμό και με ακαδημαϊκό ήθος το έργο του.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.