Η NASA προσλαμβάνει αστροναύτες

Αιτήσεις για την επόμενη «σειρά» αστροναυτών στο ευρύτερο πλαίσιο του προγράμματος «Άρτεμις», για την επιστροφή στη Σελήνη, ανακοίνωσε πως δέχεται η NASA από τις 2 ως τις 31 Μαρτίου.

Από τη δεκαετία του 1960 ως σήμερα η NASA έχει επιλέξει 350 άτομα για να εκπαιδευτούν ως υποψήφιοι αστροναύτες για τις αποστολές της. Με 48 εν ενεργεία αστροναύτες, θα χρειαστούν περισσότεροι για την επάνδρωση σκαφών για πολλαπλούς προορισμούς στο διάστημα και περαιτέρω εξερευνητικές αποστολές, στο πλαίσιο του «Άρτεμις» και πέρα από αυτό.

«Γιορτάζουμε τα 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας μας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σε χαμηλή τροχιά φέτος, και είμαστε στα πρόθυρα της αποστολής της πρώτης γυναίκας και του επόμενου άνδρα στη Σελήνη ως το 2024» είπε ο επικεφαλής της NASA, Τζιμ Μπράιντενσταϊν. «Για τους πολύ ταλαντούχους άνδρες και γυναίκες που θα προσλάβουμε για το σώμα των αστροναυτών μας, είναι μια απίστευτη στιγμή στις διαστημικές πτήσεις για να είσαι αστροναύτης».

Οι βασικές προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος αστροναύτης περιλαμβάνουν αμερικανική υπηκοότητα και μεταπτυχιακό σε τομέα STEM (μεταξύ των οποίων μηχανολογία, βιολογικές ή φυσικές επιστήμες, επιστήμη υπολογιστών, μαθηματικά) από κάποιο αναγνωρισμένο ίδρυμα. Οι υποψήφιοι πρέπει επίσης να έχουν τουλάχιστον δύο χρόνια σχετικής επαγγελματικής εμπειρίας ή τουλάχιστον 1.000 ώρες πτήσης ως κυβερνήτες σε αεριωθούμενα, και- προφανώς- να είναι σε θέση να περάσουν τις σωματικές εξετάσεις της NASA για διαστημικές πτήσεις μακράς διαρκείας. Ακόμη, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο της διαδικασίας, θα πρέπει να προβούν σε μια online αξιολόγηση διάρκειας δύο περίπου ωρών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.