Η νέα γενιά των Chinook: Ριζικός εκσυγχρονισμός του εμβληματικού ελικοπτέρου από τη Boeing

Σε ριζικό εκσυγχρονισμό του ευρέως χρησιμοποιούμενου ανά τον κόσμο μεταγωγικού στρατιωτικού ελικοπτέρου Chinook προχωρά η Boeing, η οποία θα κατασκευάσει και δοκιμάσει τρία CH-47F Block II Chinook για τον αμερικανικό στρατό.

Το πρόγραμμα αυτό θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλι ύψους 276 εκατ. δολαρίων, και μεταξύ των βασικών του στόχων είναι να αυξηθεί το βάρος που μπορεί να μεταφέρει το ελικόπτερο. «Το μοναδικό ελικόπτερο βαρέων μεταφορών του στρατού υπάρχει για να παραδίδει αποφασιστική μαχητική ισχύ για τους διοικητές εδάφους μας» δήλωσε ο συνταγματάρχης Γκρεγκ Φόρτιερ, υπεύθυνος προγράμματος του αμερικανικού στρατού όσον αφορά στα μεταγωγικά ελικόπτερα. «Η αύξηση των δυνατοτήτων φορτίου σήμερα βελτιώνει την ευελιξία στο πεδίο της μάχης και προετοιμάζει το Chinook για ακόμα μεγαλύτερες βελτιώσεις επιδόσεων στο μέλλον».

Ένα νέο, βελτιωμένο σύστημα θα μεταφέρει μεγαλύτερες ποσότητες ισχύος από τους κινητήρες στους νέους, βελτιωμένου σχεδιασμού έλικες. Ακόμη, θα αλλάξει ο σχεδιασμός όσον αφορά στις δεξαμενές καυσίμου: Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρεις σε κάθε πλευρά, που θα γίνουν δύο, συμβάλλοντας στη μείωση του βάρους. Επίσης, θα ενισχυθεί η άτρακτος σε κάποια σημεία, για να μπορεί το ελικόπτερο να μεταφέρει μεγαλύτερα βάρη.

Η Boeing θα αρχίσει την κατασκευή των δοκιμαστικών αεροσκαφών μέσα στο επόμενο έτος. Το πρόγραμμα δοκιμών αρχίζει το 2019, και η πρώτη παράδοση των Block II Chinook αναμένεται το 2023. Μακροπρόθεσμα, ο αμερικανικός στρατός σκοπέυει να αναβαθμίσει πάνω από 500 Chinook στον τύπο Block II.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.