iOS 10: Πώς θα ξεκλειδώνετε το iPhone απλά, όχι όμως όπως παλιά

Πολλοί από εκείνους που έκαναν απρόσκοπτα την ενημέρωση του iOS στη νεότερη και πολλά υποσχόμενη έκδοση 10 που διατέθηκε τις τελευταίες ώρες, διαπιστώνουν ότι το iPhone τους δεν ξεκλειδώνει με ένα κλικ στο κεντρικό του πλήκτρο. Χρειάζονται δύο, όμως μπορείτε να αλλάξετε μια ρύθμιση και να γίνεται η δουλειά σας με ένα άγγιγμα, χωρίς να ασκήσετε πίεση.

Σύρουν το δάκτυλό τους στην οθόνη αφής προς τα δεξιά (συνηθισμένοι στο Slide to Unlock), αντί όμως να το ξεκλειδώσουν, ενεργοποιείται η κάμερα. Κίνηση προς τα δεξιά, εμφανίζονται τα widget για το «Σήμερα».

Πώς λοιπόν ξεκλειδώνει το iPhone με iOS 10 απλά, όχι όμως όπως παλιά;

Μεταβείτε διαδοχικά στη ρύθμιση που αφορά το κεντρικό κουμπί του iPhone -υπό την προϋπόθεση ότι έχετε iPhone με αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος (Touch ID):

Ρυθμίσεις, Γενικά, Προσβασιμότητα, Κουμπί Αφετηρίας, Rest finger to open (αγγίξτε το δάκτυλό σας για να επιστρέψετε όπου είχατε σταματήσει).

Παρεμπιπτόντως, υπάρχει λόγος που δεν «ξεκλειδώνει» πλήρως το τηλέφωνό σας με ένα κλικ στο Home. Μπορεί η πρόθεσή σας να ήταν να δείτε εάν έχετε μηνύματα, κάποια ειδοποίηση από γνωστούς, φίλους ή συνεργάτες, ή απλά να ενημερωθείτε. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να εμφανίζονται και στην οθόνη κλειδώματος, αφού πιέσετε μια φορά το δάχτυλό σας στον αναγνώστη δακτυλικού αποτυπώματος και σύρετε το δάχτυλό σας προς τα δεξιά. Εκεί, στην οθόνη των widget θα βλέπετε ενημερώσεις και από app τρίτων, πλην αυτών της Apple. Εάν ξεκλειδώνετε το iPhone με ένα άγγιγμα, τότε παρακάμπτεται την ευκολία που θεωρεί ότι σας παρέχει η ομάδα ανάπτυξης του iOS. Αν λοιπόν το μετανιώσετε, επαναλάβετε τη διαδρομή και απενεργοποιήστε το ξεκλείδωμα με το άγγιγμα του Home.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.