Ίσως η επόμενη συσκευασία smartphone της Samsung να μην περιλαμβάνει φορτιστή

Η Samsung φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να σταματήσει να προσφέρει φορτιστές στις συσκευασίες συσκευών smartphones, από το 2021 και έπειτα.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η κορεατική ιστοσελίδα ET News, επικαλούμενη πηγές με γνώση του θέματος. Αιτία για την συγκεκριμένη απόφαση φέρεται να είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες έξυπνων κινητών τηλεφώνων είναι ήδη κάτοχοι φορτιστή με υποδοχή USB-C.

Με τον τρόπο αυτό η Samsung θα μπορέσει να εξοικονομήσει χρήματα, αντισταθμίζοντας ίσως το πρόσθετο κόστος που συνεπάγεται η χρήση νέων εξαρτημάτων που υποστηρίζουν τα δίκτυα νέας γενιάς 5G, τεχνολογία που σε λίγο καιρό θα υποστηρίζεται από το σύνολο των νέων συσκευών.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι η Samsung βρίσκεται σε συνομιλίες με συνεργάτες της προσπαθώντας να οριστικοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο θα υλοποιήσει την εν λόγω απόφαση. Προφανώς μία τέτοια κίνηση θα επηρέαζε τις επιχειρήσεις που κατασκευάζουν τους συνοδευτικούς φορτιστές για λογαριασμό της Samsung. Παράλληλα, δεν αποκλείεται η απόφαση να αφορά μόνο συγκεκριμένα μοντέλα.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η είδηση έρχεται μετά από μία αντίστοιχη αναφορά που θέλει την Apple να σταματά την διάθεση φορτιστών με τις συσκευές της, ξεκινώντας από το επερχόμενο iPhone 12.

Ενδεχομένως μία τέτοιου είδους απόφαση να μην επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος των καταναλωτών που θα αγοράσουν ένα νέο κινητό τηλέφωνο χωρίς φορτιστή, ενώ δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι μία τέτοια κίνηση θα είναι ωφέλιμη και προς το περιβάλλον. Παρόλα αυτά παραμένει γεγονός ότι ένας παλαιότερος φορτιστής δεν παρέχει την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα φόρτισης, ειδικά σε σχέση με ένα ολοκαίνουργιο κινητό τηλέφωνο.

Αυτό μοιραία οδηγεί στην διαπίστωση ότι ένας καταναλωτής θα πρέπει να αγοράσει ξεχωριστά ένα νέο φορτιστή, αν θέλει να διατηρήσει απόλυτα τις επιδόσεις φόρτισης του νέου του τηλεφώνου. Ενδεχομένως η Samsung να σχεδιάζει να αμβλύνει τις εντυπώσεις με κάποιες πρόσθετες παροχές προς τους χρήστες των συσκευών της, ίσως κάποιο εκπτωτικό κουπόνι ή ενδεχομένως με άλλα πρόσθετα στην συσκευασία

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.