«Κάτι ανάμεσα σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών και εφημερίδα»: Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ζητά κανόνες για το online περιεχόμενο

Το online περιεχόμενο θα έπρεπε να διέπεται από ένα σύστημα κανόνων που θα βρίσκεται κάπου ανάμεσα σε αυτά που χρησιμοποιούνται για τις τηλεπικοινωνίες και τα ΜΜΕ, δήλωσε το Σάββατο ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Όπως αναφέρει το Reuters, μιλώντας στην Συνδιάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου στη Γερμανία, ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι το Facebook είχε βελτιώσει τις επιδόσεις του ως προς την αντιμετώπιση των online προσπαθειών παρέμβασης/ παρεμβολής σε εκλογικές αναμετρήσεις και επεκτείνει τις εκκλήσεις του για επιβολή κανόνων σε εταιρείες social media.

«Πιστεύω πως όντως θα έπρεπε να υπάρξουν κανόνες όσον αφορά στο επιβλαβές περιεχόμενο…τίθεται το ερώτημα ποιο πλαίσιο κανόνων χρησιμοποιείς για αυτό» είπε ο Ζάκερμπεργκ, απαντώντας σε ερωτήσεις. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο πλαίσια που νομίζω ότι έχει ο κόσμος για υπάρχουσες βιομηχανίες- αυτό για τις εφημερίδες και τα υπάρχοντα media και το μοντέλο τύπου telco (εταιρειών τηλεπικοινωνιών), που είναι πως “τα δεδομένα απλά περνούν από εκεί”- αλλά δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνη μια εταιρεία τηλεπικοινωνιών εάν κάποιος πει κάτι επιβλαβές σε μια τηλεφωνική γραμμή…νομίζω ότι θα έπρεπε να είμαστε κάπου ανάμεσα» είπε.

Το Facebook και κολοσσοί των μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Twitter και η Alphabet δέχονται όλο και μεγαλύτερη πίεση για την καλύτερη αντιμετώπιση της χρήσης των πλατφορμών τους από κυβερνήσεις και πολιτικές οργανώσεις για την κυκλοφορία ψευδών και παραπλανητικών πληροφοριών. Ο Ζάκερμπεργκ είπε πως στην εξέταση online περιεχομένου και την εφαρμογή μέτρων ασφαλείας εργάζονται τώρα 35.000 άτομα, και ότι οι ομάδες αυτές και τα αυτόματα συστήματα του Facebook μπλοκάρουν πάνω από ένα εκατομμύριο ψεύτικους λογαριασμούς ημερησίως, προσθέτοντας πως «η συντριπτική πλειονότητα αυτών εντοπίζονται εντός λεπτών».

«Ο προϋπολογισμός μας σήμερα είναι μεγαλύτερος από το σύνολο των εσόδων της εταιρείας όταν μπήκαμε στο χρηματιστήριο το 2012, όταν είχαμε ένα δισεκατομμύριο χρήστες. Είμαι περήφανος για τα αποτελέσματα μα σίγουρα θα πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση» δήλωσε.

Όπως αναφέρει το BBC, o ιδρυτής του Facebook τόνισε πως «δεν θέλουμε ιδιωτικές εταιρείες να παίρνουν τόσες πολλές αποφάσεις σχετικά με την εξισορρόπηση κοινωνικών θεμάτων χωρίς επιπλέον δημοκρατικές διαδικασίες».

«Απουσία τέτοιου είδους κανονισμών, θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε» πρόσθεσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.