Λαγκάρντ υπέρ Twitter

Να χρησιμοποιούν το Twitter προτρέπει τους οικονομολόγους, κυρίως δε εκείνους που χαράσσουν την οικονομική πολιτική παγκοσμίως, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.
Σε ομιλία της σε συνέδριο στην Κροατία την Τρίτη, η κ. Λαγκάρντ επεσήμανε ότι οι περίπλοκα διατυπωμένες προτάσεις σχετικά με τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική χρησιμοποιούν ορολογία «που μετά βίας κάποιος κατανοεί» και συχνά οι απλοί πολίτες χάνουν κάθε ενδιαφέρον να τις ακούσουν.
«Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου κάποιοι πολιτικοί ηγέτες επικοινωνούν σχεδόν αποκλειστικά χρησιμοποιώντας 140 χαρακτήρες» εξήγησε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, αναφερόμενη στο όριο των χαρακτήρων σε κάθε ανάρτηση στο Twitter.
«Κι εμείς στην οικονομική κοινότητα… πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας αυτούς τους 140 χαρακτήρες» συμπλήρωσε.
Όπως πρόσθεσε η κ. Λαγκάρντ, «η έξυπνη επικοινωνία, η επικοινωνία με χιούμορ, η εναλλακτική κι όχι η ψεύτικη επικοινωνία, σχετικά με τι προτίθεστε να κάνετε είναι, κατά την άποψή μου, κρίσιμης σημασίας» υπογράμμισε η ίδια.
«Διότι αυτή η μάχη θα χαθεί ή θα κερδηθεί ανάλογα με το πόσο νωρίς θα προετοιμαστείτε και πόσο αποτελεσματικά θα επικοινωνήσετε με απλούς, εύκολους στην κατανόηση όρους, με εργαλεία που είναι ευχάριστα να τα προετοιμάζει κανείς, ευχάριστα να τα ακούει κανείς και υποστηρίζονται από τα ΜΜΕ» σημείωσε.
Κατά την κ. Λαγκάρντ, η έλλειψη σαφήνειας ενδέχεται να αλλοιώσει τα όποια μηνύματα επιθυμεί να περάσει η οικονομική κοινότητα, δημιουργώντας έναν κύκλο αυτοκαταστροφής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.