Λάβρος ο Έλον Μασκ κατά όσων εργάζονται εξ αποστάσεως – «Ζούνε στη “La La Land”, λάθος και ανοησία»

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο Έλον Μασκ για ακόμη μία φορά απέναντι σε όσους δουλεύουν με τηλεργασία, χρησιμοποιώντας απίστευτους χαρακτηρισμούς.

Ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ σε μια συνέντευξη με τον David Faber του CNBC την Τρίτη (16.5.2023) αρχικά χαρακτήρισε την τηλεργασία «ηθικά λάθος» και στη συνέχεια είπε πως είναι μια «ανοησία».

Σημείωσε πως οι εργαζόμενοι της Silicon Valley «που ζουν στη La La Land» και εργάζονται εξ αποστάσεως πρέπει να κατέβουν από του «ηθικό τους άλογο» και να επιστρέψουν στο γραφείο.

«Όλη η έννοια της δουλειάς από το σπίτι μοιάζει κάπως, ξέρετε, σαν την φράση της Μαρίας Αντουανέτας, “Αφήστε τους να φάνε παντεσπάνι”», σχολίασε ο Μασκ, παραδέχτηκε ωστόσο ότι υπάρχουν και εξαιρέσεις.

«Θα δουλεύεις από το σπίτι και θα κάνεις όλους τους άλλους που έφτιαξαν το αυτοκίνητό σου να δουλέψουν στο εργοστάσιο; Οι ανθρώποι που φτιάχνουν το φαγητό σας που παραδίδεται γιατί δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι; Οι άνθρωποι που έρχονται και επισκευάζουν το σπίτι σας; Δεν μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι, αλλά εσύ μπορείς; Αυτό φαίνεται ηθικά σωστό; Αυτό είναι μπερδεμένο» τόνισε.

Όταν ο δημοσιογράφος τον ρώτησε αν πιστεύει ότι είναι ηθικό ζήτημα, ο δισεκατομμυριούχος απάντησε «ναι».

«Είναι θέμα παραγωγικότητας, αλλά είναι και ηθικό», είπε. «Οι άνθρωποι θα πρέπει να κατέβουν από το καταραμένο ηθικό άλογο τους με αυτές τις ανοησίες – γιατί ζητούν από όλους να μην εργάζονται από το σπίτι όσο δουλεύουν. Είναι λάθος» σημείωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.