Μαγνήτης των online πειρατών το Game of Thrones

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η πρεμιέρα του Game of Thrones συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον όσων διακινούν πειρατικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται σε σχετικό δημοσίευμα του Engadget, η πρεμιέρα του Game of Thrones έγινε αντικείμενο πειρατείας 55 εκατομμύρια φορές μέσα σε μια ημέρα, στοιχείο που δείχνει το ενδιαφέρον που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο για την πλέον δημοφιλή σειρά. Ένα στοιχείο που αξίζει να σημειώσει κανείς είναι ότι ένα μεγάλο μέρος από τα περιστατικά πειρατείας που έχουν σημειωθεί γίνονται σε χώρες όπου είναι δύσκολο να έχει κανείς πρόσβαση στις υπηρεσίες streaming του HBO.

Αποτελεί ρεκόρ το γεγονός ότι μπόρεσε να γίνει αντικείμενο πειρατικής διάθεσης η πρεμιέρα μίας σειράς, σε τέτοιο βαθμό και σε μόλις 24 ώρες από την επίσημη έναρξη της προβολής της στο παγκόσμιο κοινό. Ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο είναι το γεγονός ότι 10 εκατομμύρια από τις πειρατικές προβολές προέρχονται από την Ινδία, ενώ άλλες 5 εκατομμύρια προβολές προέρχονται από την Κίνα, όπου προβάλλεται μία σαφώς λογοκριμένη εκδοχή του Game of Thrones.

Όσοι θα σπεύσουν να παρατηρήσουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των πειρατικών περιστατικών προέρχεται από χώρες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καλό είναι να μη βιαστούν να εκφράσουν τη βεβαιότητά τους αυτή, αφού υπολογίζεται ότι 4 εκατομμύρια πειρατικές προβολές της πρεμιέρας του Game of Thrones φαίνεται πως προέρχονται από την Αμερική, στοιχείο που δείχνει ότι η αιτία της πειρατείας δεν είναι μόνο η έλλειψη δυνατότητας πρόσβασης στο περιεχόμενο του HBO, αλλά και η ανάγκη να δει κανείς δωρεάν την αγαπημένη του σειρά.

Ένα άλλο στοιχείο που προκύπτει από τα περιστατικά πειρατείας των επεισοδίων του Game of Thrones είναι ότι συνοδεύονται από ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος στοιχείων κακόβουλου λογισμικού που μπορούν να βλάψουν τον υπολογιστή εκείνου που επιλέγει να κατεβάσει τις σεζόν της τηλεοπτικής σειράς – φαινόμενο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.