Μείωση ποιότητας των βίντεο από Facebook και Instagram στην Ευρώπη

Το Facebook υποβαθμίζει την ποιότητα των streaming video στην πλατφόρμα του και σε αυτήν του Instagram στην Ευρώπη- ο πιο πρόσφατος αμερικανικός κολοσσός του χώρου της τεχνολογίας που ανταποκρίνεται στην έκκληση της ΕΕ για να αποτραπεί συμφόρηση στο Ίντερνετ, καθώς χιλιάδες εργάζονται από τα σπίτια τους λόγω του ξεσπάσματος του κορωνοϊού.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, το Netflix, το YouTube της Alphabet, η Amazon και η Disney ανέφεραν πως θα υποβάθμιζαν την ποιότητα των βίντεό τους. Ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος, Τιερί Μπρετόν, έχει ζητήσει από τις πλατφόρμες streaming να αποδεσμεύσουν bandwidth για υγειονομικές υπηρεσίες και distance learning για χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται στα σπίτια τους λόγω του κλεισίματος των σχολείων.

Όπως αναφέρει το Reuters, αν και οι ευρωπαϊκοί πάροχοι υποστηρίζουν ότι τα δίκτυά τους είναι σε θέση να ανταπεξέλθουν στο data traffic, υπάρχουν φόβοι συμφόρησης, καθώς όλο και περισσότεροι δουλεύουν από τα σπίτια τους.

«Για να βοηθήσουμε στην αντιμετώπιση οποιασδήποτε πιθανής συμφόρησης δικτύου, θα μειώσουμε προσωρινά τα bit rates για βίντεο στο Facebook και στο Instagram στην Ευρώπη» ανέφερε εκπρόσωπος σε σχετική ανακοίνωση.

Η κίνηση αυτή θα διαρκέσει για όσο υπάρχουν ανησυχίες για συμφόρηση στο Ίντερνετ, ανέφερε πηγή κοντά στην εταιρεία.

Τόσο το Netflix όσο και το YouTube ανέφεραν ότι θα περιορίσουν την ποιότητα της εικόνας τους για 30 ημέρες, ενώ η Disney είπε ότι θα μειώσει το συνολικό bandwidth utilization κατά τουλάχιστον 25% σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που λανσάρουν το Disney+ την επόμενη εβδομάδα.

Το streaming video αντιπροσωπεύει περίπου τα 2/3 του traffic σε σταθερά και mobile δίκτυα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.