Μετατρέποντας τη μόλυνση σε ψυχεδελικούς πίνακες ζωγραφικής

Θα μπορούσε να είναι κάποιος ψυχεδελικός πίνακας ζωγραφικής. Θα μπορούσε να είναι ζωγραφιές πάνω σε εκείνα τα φοβερά και τρομερά βανάκια με τα οποία οι χίπις, τα παιδιά των λουλουδιών, «όργωναν» την Ευρώπη από το ένα άκρος ως το άλλο.

Δεν είναι τίποτα από αυτά, όμως. Είναι μια τεράστια ρύπανση σε ένα κανάλι στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Σε τέχνη το μετέτρεψε ο φακός του νεοϋορκέζου φωτογράφου Steven Hirsch.

Η ρύπανση αυτή προκλήθηκε καθώς για περισσότερα από 150 χρόνια βιομηχανικά απόβλητα ρίχνονταν μέσα στο κανάλι Gowanus το οποίο πλέον υπόκειται σε καθεστώς Superfund Site της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA) των ΗΠΑ.

«Μια ανοιξιάτικη μέρα, επισκεφθήκαμε το κανάλι κι ο Hirsch είδε πολλά μικροσκοπικά ψαράκια στο νερό, αλλά σχεδόν καθόλου τη γλίτσα που περίμενε ν’ ανακαλύψει για να τραβήξει καινούργιες φωτογραφίες» γράφει ο δημοσιογράφος Jordan G. Teicher σε πρόλογο στην έκδοση «Gowanus Waters».

«Πράγματι, λόγω του καθεστώτος Superfund Site, το κανάλι – εδώ και καιρό, οι ντόπιοι αναφέρονται σ’ αυτό ως “η Λιλά Λίμνη” – σιγά σιγά “αναρρώνει”. Σε λίγο, η ρυπασμένη παλέτα του Hirsch θα είναι μια ανάμνηση» προφητεύει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.