Μονοθέσιο drone ετοιμάζεται για πτήση

Η αστικοποίηση αποτελεί κυρίαρχη τάση σε ολόκληρο τον κόσμο και, έως το 2030, περισσότερο από το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε πόλεις. Κατά συνέπεια οι μετακινήσεις θα γίνουν πολύπλοκες.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυκλοφοριακή συμφόρηση σήμερα κοστίζει περίπου 100 δισ. Ευρώ ετησίως. Μέχρι το 2030, θα μπορούσε να προσεγγίσει τα 300 δισ. Ευρώ. Την ίδια στιγμή, οι Αμερικανοί οδηγοί χάνουν κατά μέσο όρο 42 ώρες το χρόνο σε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Πλέον, η αυξημένη αστικοποίηση ωθεί τα συστήματα μεταφορών των πόλεών μας στα όρια, κοστίζοντας πολύτιμο χρόνο και χρήμα. Η Airbus πιστεύει ότι η λύση βρίσκεται στον ουρανό. Από τα ιπτάμενα οχήματα μέχρι τα ελικόπτερα κατόπιν… ζήτησης, το χαρτοφυλάκιο πρωτοποριακών έργων συμβάλλει στην πραγματοποίηση της αστικής αεροπορικής κινητικότητας.

Οι δρόμοι των πόλεων είναι συχνά θόρυβος κίνησης: τα αυτοκίνητα, τα φορτηγά, τα λεωφορεία, τα τραμ, τα σκούτερ και τα ποδήλατα σαρώνουν το χώρο, προσπαθώντας να φτάσουν στο δρόμο από το Α στο Β σημείο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ωστόσο, καθώς αυξάνεται η κυκλοφοριακή συμφόρηση, αυξάνεται η απογοήτευση, χάνεται χρόνος και χρήμα.

Η Airbus θέλει να διορθώσει αυτήν την κατάσταση και αντί να κοιτάζει στο έδαφος, εστιάζει την προσοχή της σε ένα μέρος της πόλης που παραμένει ελεύθερο από συμφόρηση: τον ουρανό. “Φανταστείτε έναν κόσμο στον οποίο τα ταξίδια στην πόλη θα είναι ταχύτερα, ασφαλέστερα, πιο αξιόπιστα και με λιγότερο άγχος. Η προσθήκη μιας τρίτης διάστασης στα δίκτυα αστικών μεταφορών θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που ζούμε,»” λέει ο Mathias Thomsen, γενικός διευθυντής Αστικής Αεροπορικής Κινητικότητας στην Airbus. “Οι δρόμοι θα είναι ασφαλέστεροι, η ατμοσφαιρική ρύπανση θα μειωθεί δραματικά και θα έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο,” επισημαίνει.

Η Airbus είναι ήδη έτοιμη να δοκιμάσει ένα μονοθέσιο επιβατικό επίδειξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.