Νέες εκδόσεις του PlayStation 4 από τη Sony

Δύο νέες εκδόσεις του PlayStation 4 αποκάλυψε η Sony Interactive Entertainment την Τετάρτη: Πρόκειται για το PlayStation 4 Pro, που θα κυκλοφορήσει στις 10 Νοεμβρίου και θα υποστηρίζει υψηλότερη ανάλυση και πιο ρεαλιστικά γραφικά, μέσω 4K και HDR, σύμφωνα με τον Άντριου Χάουζ, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ο οποίος προέβη στις ανακοινώσεις σε εκδήλωση της εταιρείας στη Νέα Υόρκη.
Το κόστος της κονσόλα αυτής θα ανέρχεται στα 399 δολάρια. Επίσης, η εταιρεία παρουσίασε μία πιο «λεπτή» έκδοση, πιο ελαφριά και με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, που θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, σε κόστος 299 δολαρίων.
Το PlayStation Pro, με κωδικό όνομα «Νeo», θα υποστηρίζει το σετ εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου, με 50 παιχνίδια να είναι διαθέσιμα μέχρι το τέλος του έτους. Επιπλέον, όπως είπε ο Χάουζ, η Sony θα καταστήσει διαθέσιμο ένα upgrade που θα επιτρέψει στα 40 εκατομμύρια χρήστες του PlayStation 4 να κάνουν αναβάθμιση σε HDR.
Όπως είπε επίσης, η Netflix θα λανσάρει μια νέα εφαρμογή όταν κυκλοφορήσει η κονσόλα, με 600 ώρες 4Κ υλικού, στο οποίο θα περιλαμβάνεται η επιτυχημένη σειρά της «Narcos». Ακόμη, το YouTube της Google ετοιμάζει μια εφαρμογή ειδικά για το PS4 Pro, όπως ανέφερε.
Από την κυκλοφορία του PS4 το 2013, η Sony έχει πουλήσει πάνω από 40 εκατομμύρια κομμάτια, αφήνοντας πίσω το Xbox One της Microsoft και το Wii U της Nintendo. Μέσα στο οικονομικό έτος που διαρκεί ως τον Μάρτιο του 2017, η εταιρεία εκτιμά ότι ο τομέας gaming θα αντιπροσωπεύει το 45% των συνολικών λειτουργικών κερδών της.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.